20.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΚΥΡΗ Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΑΡΑΘΩΝΑ! ΚΑΘΑΙΡΕΙΤΑΙ Ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΕΪΣΟΓΛΟΥ

ΑΚΥΡΗ Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΑΡΑΘΩΝΑ! ΚΑΘΑΙΡΕΙΤΑΙ Ο ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΕΪΣΟΓΛΟΥ

Πανηγυρικά δικαιώνεται η προεδρεύουσα ως πρώτη σε  ψήφους δημοτική σύμβουλος Μαραθώνα κ. Βίκυ Σταυρακοπούλου – Κατσαρού, όταν αποφάσισε την επανάληψη της εκλογής προέδρου του Σώματος στις δημαιρεσίες του Μαρτίου επειδή ο κ. Αιμίλιος Ρεΐσογλου δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία του 1/3 των δημοτικών συμβούλων για να εκλεγεί πρόεδρος, αφού πήρε μόλις 10 ψήφους επί συνόλου 33 δημοτικών συμβούλων.  

Την επομένη κι όλα της εκλογής ο κ. Ρεΐσογλου προσέφυγε εναντίον της απόφασης της κ. Σταυρακοπούλου και ω! του θαύματος δικαιώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και ανέλαβε τη θέση. Ωστόσο τέσσερις αρχικά και μετέπειτα δύο δημοτικοί σύμβουλοι, η κ. Σταυρακοπούλου (ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος) κι ο κ. Δεληβοριάς (δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος) πρόσβαλαν την απόφαση που ανέθετε τα καθήκοντα του προέδρου του Δ.Σ. στον κ. Ρεΐσογλου και μετά από τρεις μήνες δικαιώνονται πανηγυρικά, αφού η νέα απόφαση λέει ότι η διαδικασία εκλογής προέδρου στο δήμο Μαραθώνα πρέπει να επαναληφθεί, όπως ήταν η απόφαση της προεδρεύουσας κ. Σταυρακοπούλου στις δημαιρεσίες του Μαρτίου.

Με τη νέα τελεσίδικη πλέον απόφαση ο κ. Ρεΐσογλου καθαιρείται απ’ τη θέση του και είναι στην ευχέρεια της κ. Σταυρακοπούλου να ορίσει τη νέα ημερομηνία εκλογής προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, που πιθανολογείται ότι θα είναι η μεθεπόμενη Κυριακή.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Με το ίδιο σκεπτικό καθαιρείται κι η πρόεδρος του Δ.Σ. Διονύσου κ. Ζώτου που δεν συγκέντρωσε επίσης την πλειοψηφία του 1/3 των συμβούλων και προσβλήθηκε στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 (του Ν.3463/2006) απ’ τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, με προσυπογράφοντες 10 ακόμη δημοτικούς συμβούλους, ανάμεσά τους και τουλάχιστον ένας από τους ανεξάρτητους. 

Η νέα εκλογική διαδικασία για εκλογή Προέδρου θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 18 Ιουνίου. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα