21.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΛΑΘΗΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΑΛΑΘΗΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Με τη συμμετοχή 325.000 ψηφοφόρων που προσήλθαν και ψήφισαν για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ξεπερνώντας το 80% του πρώτου γύρου, μεγάλος νικητής αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κέρδισε με μεγάλη διαφορά και στην Ευρώπη, αποδεικνύοντας ότι ο σοφός λαός δεν υπακούει πια σε εντολές άνωθεν, όπως και τα πεφωτισμένα μυαλά εκτός χώρας που έδωσαν στο Κυριάκο το 90+% των ψήφων.

Η ανακήρυξη Μητσοτάκη σε αδιαφιλονίκητο πρόεδρο της Ν. Δημοκρατίας και μάλιστα με διαφορά, δίνει ένα ηχηρό χαστούκι στον παλαιοκομματισμό, που ενέπλεξε στα σχέδιά του και τον Κώστα Καραμανλή, που άφησε να χρησιμοποιείται το όνομά του υπέρ του αποτυχόντα Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ως εκ τούτου, αφού δεν διέψευσε όσα διεδίδονταν, δικαιούται μερίδιο της αποτυχίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην αν. Αττική μόνος κερδισμένος δήμαρχος είναι ο Γιώργος Σωφρόνης του δήμου Σαρωνικού που στήριξε απ’ την αρχή Μητσοτάκη και ο Δημήτρης Λουκάς της Λαυρεωτικής που στήριξε σιωπηλά, εν αντιθέσει με τους συναδέλφους τους, Μαρκοπούλου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμμένης, Σπάτων-Αρτέμιδας, που στήριξαν Μεϊμαράκη, μη εξαιρουμένων των βουλευτών Βλάχου, Μπούρα, Οικονόμου και στελεχών της κομματικής οργάνωσης, που παρά τον υπέρ πάντων αγώνα που έκαναν, δεν κατόρθωσαν να πείσουν τα μέλη και τους οπαδούς του κόμματος, που διακαώς επιθυμούσαν την ανανέωση του όλου συστήματος και την βρήκαν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο πολιτικό λόγο που άρθρωσε, απ’ τον οποίο περιμένουν εκ βάθρων ανανέωση του συστήματος όπως ακριβώς υποσχέθηκε προεκλογικά.

Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε σχεδόν σε όλους τους δήμους της αν. Αττικής και μάλιστα σε κάποιους με αισθητή διαφορά, δικαιώνοντας τις προσδοκίες των πολιτών, με την ελπίδα ότι δεν πρόκειται να τους απογοητεύσει και να οδηγήσει τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στο δρόμο που της αξίζει κάνοντας ουσιαστική αντιπολίτευση, σε μια κυβέρνηση με ασταθή βηματισμό ανάμεσα στη λαίλαπα του 3ου σκληρότερου μνημονίου.

Δεν ήταν λίγοι όσοι συνέρρευσαν στη Χαλκοκονδύλη να συγχαρούν το νέο Πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, μεταξύ των οποίων ο αντιδήμαρχος Πικερμίου Γιώργος Κοκκόλης, ο Γιώργος Γιάννακας κι η Ιφιγένεια Βαρδοπούλου μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ρ-Π, που απ’ την αρχή ήταν δεμένοι στο άρμα Μητσοτάκη, ο πρώην δήμαρχος Ρ-Π Γιώργος Χριστόπουλος με το γιο του Χάρη και τον πρώην αντιδήμαρχο Ρ-Π Σπύρο Κάρλο.

Στους νικητές ο αντιδήμαρχος Ρ-Π Αντώνης Παλπατζής κι ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Παλλήνης και μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος Νεκτάριος Καλαντζής.

Μετά τους πανηγυρισμούς η επόμενη μέρα επιβάλλεται να βρει ενωμένη τη Ν. Δημοκρατία, χωρίς να υπάρχουν πλέον νικητές και ηττημένοι, σύμφωνα με τις επιταγές του μεγάλου εκλογικού σώματος που προσήλθε στις κάλπες.

Εκείνο που περιμένουν πια οι νεοδημοκράτες είναι να δουν μια κεντροδεξιά παράταξη ανανεωμένη και δυνατή, ικανή να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών.       

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα