18.6 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙ Η ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΙ Η ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Όταν ξεκινήσαμε τη πίεση αρχές Μαΐου μέσω συνεχών δημοσιευμάτων για την ανάγκη πλήρους λειτουργίας δύο μοναδικών Κέντρων Υγείας που βρίσκονται στην ανατολική Αττική, το ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Ρ-Π και το Κ.Υ. Αποθεραπείας-Αποπεράτωσης Κερατέας, ούτε που φανταστήκαμε την απήχηση που θα είχαν σε ευρύτερο πεδίο.

Ενάμιση μήνα μετά, ήδη το θέμα απασχολεί σοβαρά το Υπουργείο Υγείας και την 1η ΥΠΕ (κυρίως το ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Ρ-Π), αλλά και την αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ αν. Αττικής που ήδη προχώρησε σε ενημερωτική εκδήλωση στην Παιανία το περασμένο Σάββατο, καθώς υπάρχει διάχυτη η εντύπωση για επέμβαση ιδιωτικών συμφερόντων, που υποθάλπουν τη περίεργη κωλυσιεργία που παρουσιάζουν οι πολιτικές αποφάσεις για την υλοποίηση της αναβάθμισης των υπηρεσιών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το περίεργο είναι ότι οι δήμαρχοι Ραφήνας-Πικερμίου Β. Πιστικίδης και Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς, στα χωρικά ύδατα των οποίων βρίσκονται τα επίμαχα μοναδικά προαναφερόμενα Κ.Υ. αντιμετωπίζουν επιφανειακά και εξόχως χλιαρά την κατάσταση, ενώ στον αντίποδα ο δήμαρχος Σαρωνικού Γ. Σωφρόνης φέρνει στο προσκήνιο με συνεχείς εκδηλώσεις, ‘’ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ…ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ…ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΥΒΙΩΝ’’, ‘’3ΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ’’,  το Κ.Υ. Καλυβίων, που λειτουργεί από χρόνια ως αστικού τύπου.

Σύμφωνα με πρωτογενή ενημέρωση ο δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, πρόκειται να ενεργοποιήσει το θέμα του Κ.Υ. Κερατέας από Σεπτέμβρη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η σημερινή ασταθής γενική κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη για μια τέτοια αναφορά.

Όσο αφορά το δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλη Πιστικίδη, υπό την πίεση σύσσωμης της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, εκτός της ουδέτερης στάσης της Λαϊκής Συσπείρωσης και της λαϊκής απαίτησης που αναδεικνύεται εμπράκτως απ’ τις αθρόες επισκέψεις τοπικών συλλόγων και επωνύμων που έχουν άμεση σχέση με θέματα υγείας στο Κ.Υ. Ραφήνας, έχει επισκεφτεί την 1η ΥΠΕ απαιτώντας την 24ωρη λειτουργία του κέντρου με μοναδικό αποτέλεσμα φρούδες υποσχέσεις, έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό περιμένοντας στην ουρά για απάντηση και με καθυστέρηση που ο ίδιος προκάλεσε, έχει επιτέλους  στα χέρια του ομόφωνη (πλην ενός λευκού της Λ.Σ.) απόφαση υπέρ της πλήρους λειτουργίας του Κ.Υ.

Υπό αυτές τις προϋποθέσεις η υπόθεση προχωρά με προγραμματισμό και συντονισμό της λαϊκής απαίτησης, που θέλει να ανοίξουν οι αυξημένες παροχές του Κ.Υ. Ραφήνας, με ανοικτές πλέον συγκεντρώσεις για να γνωρίσει κι ο τελευταίος πολίτης τι υπάρχει επ’ ωφελεία της υγείας του, στο εν λόγω κέντρο.

Οι πολίτες αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι προηγούνται των αιρετών σε τοπικό, αλλά και κεντρικό επίπεδο.  

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα