24.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 & ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΧΕΙΜΩΝΑ 2018

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017 & ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΧΕΙΜΩΝΑ 2018

Ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2017 και η λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου 2017-2018 ήταν το θέμα της σύσκεψης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στο Δημαρχείο Σαρωνικού.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης, ο Αρχιπύραρχος Δκτης Π.Υ. Ανατολικής Αττικής Χιόνης Χαράλαμπος, ο Δκτης της Π.Υ. Λαυρίου Αντιπύραρχος Παπαστάθης Σπυρίδων, ο Δκτης της Π.Υ. Κορωπίου Πύραρχος Σπαής Νικόλαος, η προϊστάμενη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Βασιλοπούλου Παρασκευή, ο Υπαστυνόμος Β’ Α.Τ. Καλυβίων Καλιαγάς Ιωάννης, ο Υπαστυνόμος Β’ Δκτης Τμήματος Ασφαλείας Καλυβίων Κορομπλής Κωνσταντίνος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δκτης Α.Τ. Αναβύσσου Γεωργουλάκης Λαμπρινός, ο Ανθ/ρχος Λ.Σ. Λαυρίου Αγγελόπουλος Ιωάννης, οι υπεύθυνοι Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού Λιοδακάκης Δημήτριος, Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού και Σόφος Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βόρειου Τομέα Μπούτσης Βασίλειος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Καλυβίων Κολαξής Γεράσιμος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αναβύσσου Κετέογλου Όλγα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Π. Φώκαιας Παπουτσής Αθανάσιος, ο Υπεύθυνος Ομάδας Πυρασφαλείας Ομίλου Θυμαρίου «Αίολος» Μενεγάκης Απόστολος, ο Πρόεδρος Συλλόγου «Καταφύγι» Φραγκόπουλος Άγγελος και ο εκπρόσωπος της Ε.Μ.Υ Λάλος Αναστάσιος.   

Λαμβάνοντας το λόγο κατά την έναρξη της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης ξεκίνησε την τοποθέτηση του με θερμές ευχαριστίες προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα στους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σαρωνικού και τους άλλους Δήμους που συνέδραμαν στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς το καλοκαίρι του 2017. Αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού και να προστατευτούν οι περιουσίες των δημοτών καθώς και στις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις από το ναυάγιο της Αγίας Ζώνης ΙΙ και την πετρελαιοκηλίδα.  Στην συνέχεια επεσήμανε τις καθυστερήσεις καθαρισμού των ρεμάτων από την Περιφέρεια και το γεγονός ότι ο Δήμος έχει προβεί σε καθαρισμούς πολλών από αυτά. Έχει γίνει ο καθαρισμός των φρεατίων αποχέτευσης ομβρίων και έχει προχωρήσει η προετοιμασία για αντιμετώπιση φαινομένων παγετού ή χιονοπτώσεων και η προμήθεια αλατιού.  Έγινε επισήμανση και ζητήθηκε βοήθεια από την εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής για τη λύση της απορροής των ομβρίων στη συμβολή της οδού Απειράνθου με την παραλιακή λεωφόρο.  Για μια ακόμα φορά τονίσθηκε από τον Δήμαρχο η ανάγκη για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και η μείωση της γραφειοκρατίας, τόσο για την πρόσληψη των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, όσο και για την 12μηνη αναγκαιότητα λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας, διότι εκτός από τις πυρκαγιές υπάρχουν και έντονα καιρικά φαινόμενα κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Τέλος ζητήθηκε να γίνει ευκολότερη η σύναψη συμβάσεων για την αποψίλωση των πρανών και των καθαρισμών ρεμάτων, διότι είναι εργασίες που δεν μπορούν να περιμένουν την γραφειοκρατική καθυστέρηση. 

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με την συνεργασία όλων των συναρμόδιων φορέων κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τυχόν ακραία καιρικά φαινόμενα. Σκοπός μας, να προστατέψουμε πρώτα από όλα τις ανθρώπινες ζωές και στην συνέχεια τις περιουσίες των δημοτών μας. Υπάρχουν αδυναμίες και θεσμικές αγκυλώσεις, αλλά αισιοδοξώ ότι και αυτή την φορά μπορούμε να τα καταφέρουμε».    

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα