16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

Αλλάζουν οι ταυτότητες στη χώρα μας ώστε να είναι απόλυτα ασφαλείς σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ώστε να απαλειφθεί το ενδεχόμενο παραχάραξης. Οι νέες ταυτότητες θα περιέχουν μικροτσίπ στο οποίο θα αποθηκεύονται βιομετρικά χαρακτηριστικά, ίσως και τον ΑΜΚΑ, τον ΑΦΜ κλπ. έτσι ώστε η χρήση της να επεκταθεί και στις υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και στην εφορία, ίσως και στις τράπεζες.

Οι νέες ταυτότητες θα είναι αντίστοιχες με εκείνες των υπολοίπων κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε, η αντικατάσταση των παλιών εγγράφων με νέα, βιομετρικά αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας έναντι της Ε.Ε., ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Το κόστος αντικατάστασης των παλιών ταυτοτήτων με νέες υπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ. Για το πολίτη η νέα ταυτότητα ή η αντικατάσταση παλιάς θα έχει ένα κόστος από 8 έως 10 ευρώ.

Η έκδοση νέων ταυτοτήτων θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Αττική, ενώ πρόθεση των υπευθύνων είναι οι πρώτες βιομετρικές ταυτότητες να έχουν εκδοθεί πριν από το τέλος του χρόνου.

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα