24.9 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΒΡΟΧΗ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΒΡΟΧΗ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Υπό το φόβο κατεδάφισης και υπέρογκων προστίμων διατήρησης ζουν το τελευταίο διάστημα οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στη Ραφήνα. Ήδη ιδιοκτήτης στο Κόκκινο Λιμανάκι προχώρησε ο ίδιος σε κατεδάφιση του ακινήτου του μη μπορώντας να αντέξει το υπέρογκο ετήσιο πρόστιμο διατήρησης του.

Φυσικά η αναστάτωση και η αγανάκτηση των κατοίκων στους υπό οριοθέτηση οικισμούς που ξεκίνησε επί δημαρχίας Χριστόπουλου, αλλά δεν έχουν προωθηθεί απ’ τη νέα δημοτική αρχή, όπως επισημαίνουν, κτυπούν κόκκινο.

Εν τούτοις τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως παρουσιάζονται, αφού μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες που δεχτήκαμε, απευθυνθήκαμε στον καθ’ ύλη αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτη Καλφαντή, ο οποίος μας είπε ότι:

Όταν ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, διαπιστώθηκε ότι στο φάκελο που αφορούσε την οριοθέτηση των οικισμών, δεν συμπεριλαμβάνονταν άλλοι τέσσερις οικισμοί, Πευκώνας – Μαύρα Αμπέλια – Ήμερο Πεύκο – Ροσσόλημος, οπότε αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν κι αυτοί ώστε να υποβληθεί ένας ολοκληρωμένος φάκελος για τη Ραφήνα. Ένεκα τούτου και η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε μέχρι οι μελετητές ολοκληρώσουν τις μελέτες.

Ο κ. Καλφαντής σημειώνει επίσης ότι κατανοεί τους φόβους των ιδιοκτητών-οικιστών που πήραν τις προαναφερόμενες ειδοποιήσεις, ωστόσο είναι ιδιαίτερα καθησυχαστικός αφού όπως διαβεβαιώνει το θέμα θα συζητηθεί την ερχόμενη βδομάδα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου θα εγκριθεί η μελέτη της πρότασης επισήμανσης στους υπό ανάρτηση στους δασικούς χάρτες οικισμούς, που σημαίνει ότι παγώνουν οι όποιες διαδικασίες, μέχρι την οριστική διευθέτηση του θέματος.  

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα