16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓΙΑΤΙ ΚΑΛΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ;

ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ;

Τρέχει και δε φτάνει η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου μετά τη κλήση σε απολογία που έλαβε απ’ τον εισαγγελέα πρωτοδικών να στείλει τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας και τις διευθύνσεις του δημάρχου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου, κατόπιν κατατεθείσης δικογραφίας (αριθ. πρωτ: 151/18.4.2017 έγγραφο του αρμόδιου Προανακριτικού Τμήματος).

Το επιλήψιμο είναι ότι στη προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. λίγες μόλις μέρες πριν, όταν ζητήθηκαν διευκρινίσεις από δημοτική σύμβουλο, για ποιο λόγο ζητιούνται τα στοιχεία αυτά, ο δήμαρχος με διπλωματικό τρόπο αρνήθηκε να απαντήσει.

Έκτακτη κατεπείγουσα σύγκλιση της Οικονομικής Επιτροπής σήμερα το πρωί στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου

Επιλήψιμη επίσης σε μέγιστο βαθμό είναι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με μοναδικό θέμα τη «Λήψη απόφασης περί αναγκαιότητας πραγματοποίησης δαπάνης για ανάθεση σε δικηγόρο, της σύνταξης και της κατάθεσης στην 11η Πταισματοδίκη Αθηνών, απολογητικού υπομνήματος του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων περιόδου 2015, αναφορικά με την ποινική δικογραφία με αριθμό 2112Π/ΕΓ 81-16-175», που ούτε λίγο ούτε πολύ αφήνει εκτός κάλυψης απ’ το δικηγόρο του δήμου τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ερωτηματικό παραμένει γιατί η κ. Αμαλία Τόκα ειδοποιήθηκε με μέιλ για το κατεπείγον σημερινό θέμα που στάλθηκε στις 9.38 το πρωί για τη σύγκλιση της Ο.Ε. που έγινε στις 10 το πρωί, ενώ κατά δήλωση της ιδίας – η οποία είδε το μέιλ στις 10.10 το πρωί – ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Δαμιανός Φαφούτης ειδοποιήθηκε προφορικά απ’ το δήμαρχο το βράδυ της προηγουμένης.

Συνήθεις πρακτικές του δημάρχου Ρ-Π

Κανείς βέβαια δεν εκπλήσσεται απ’ τις γνωστές πρακτικές της δημοτικής αρχής που φαίνεται ότι δεν αρέσκεται σε ενοχλητικές φωνές όπως της κ. Τόκα. Όπως αρέσκεται στο να μη δίνει σαφείς εξηγήσεις για τη φύση της δικογραφίας που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας, αλλά να δρα σε ομιχλώδες τοπίο.

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον όμως καθώς ο κ. Χρήστος Ποθουλάκης που είναι ο καταγγέλλων που προκάλεσε τη δικαστική διερεύνηση, διαλαλεί ότι πρόκειται για το θέμα του ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι, που σημαίνει βεβαίως ότι ίδια κλήση σε απολογία θα λάβει κι η δημοτική αρχή Σπάτων-Αρτέμιδας, εξέλιξη που αναμένει ο δήμαρχος Σ-Α κ. Δημήτρης Μάρκου, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάτι παρόμοιο όπως μας είπε.

Ίσως το πιο επιλήψιμο για τη δημοτική αρχή Ρ-Π είναι ότι θα πληρώσει απ’ το δημοτικό κορβανά δικηγόρο για πράξεις που τη βαρύνουν, χωρίς να συμπεριλαμβάνει όμως και τα μέλη του Δ.Σ. (θα πληρώσουν εξ’ ιδίων;) , παρά μόνο Δημάρχους και Αντιδημάρχους!  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα