27.8 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΙΚΑΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΧΑΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ

Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΙΚΑΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΧΑΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ

Απίστευτο κι όμως αληθινό, φωνάζει αγανακτισμένος ο γιατρός κ. Γιώργος Χριστόπουλος, πολιτευτής της Ν.Δ. στη Περιφέρεια Κυκλάδων, μέλος της επιτροπής Π.Φ.Υ. του κόμματος, αναφερόμενος στο πρόσφατο χαμό γυναίκας από ακατάσχετη αιμορραγία στη Φολέγανδρο, όπου δεν υπάρχει ένας γιατρός στο Κ.Υ. για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων. 

Ενισχύοντας τη φωνή αγωνίας του δημάρχου Φολεγάνδρου που διαμαρτύρεται επειδή το νησί  το τελευταίο διάστημα (ένα μήνα περίπου ) βιώνει την  απουσία μόνιμου γιατρού, με μόνη δυνατότητα γιατρού τα Σαββατοκύριακα, όταν επισκέπτεται η γιατρός από την Ίο τη Φολέγανδρο, ο κ. Χριστόπουλος τονίζει:

«Η τραγική κατάσταση που δημιουργεί η απουσία μόνιμου γιατρού στο νησί, είναι κάτι που επιβεβαίωσα ο ίδιος όταν προ ολίγων μόλις ημερών βρέθηκα στη Φολέγανδρο, όπου επισκέφτηκα το ιατρείο του αγροτικού γιατρού – όπου υπηρέτησα κι εγώ ως αγροτικός γιατρός – και μάλιστα εξέτασα δωρεάν ασθενείς κατ’ οίκον. Δυστυχώς μετά μία μόλις εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που είχα εκφράσει, με την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής».

Συνεχίζοντας δηλώνει την πλήρη απαισιοδοξία του λόγω της απουσίας του πρέποντος ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υγείας να καλύψει τα κενά που παρουσιάζονται όχι μόνο στη Φολέγανδρο και τις Κυκλάδες γενικότερα, αλλά και αλλού επισημαίνοντας:

«Δυστυχώς χιλιάδες άνθρωποι στις Κυκλάδες και όχι μόνο, βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση σε θέματα υγείας, κάτι που απειλεί την ίδια τους τη ζωή καθημερινά, λόγω έλλειψης γιατρών και άλλων υπηρεσιών. Ο φόβος μεγαλώνει αν σκεφτεί κανείς ότι ξεκινά η θερινή περίοδος όπου τα νησιά ξεχειλίζουν από τουρίστες».

Η υγεία στην εντατική

Ο κ. Χριστόπουλος ως μέλος της επιτροπής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ν.Δ. βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον τομεάρχη Υγείας του κόμματος κ. Βασίλη Οικονόμου προετοιμάζοντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, ώστε να καταστεί περισσότερο προσβάσιμη στον κάθε πολίτη ακόμα και του πιο απομακρυσμένου σημείου της Επικράτειας. Όπως λέει:

“Επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένα μέτρα, με στόχο την άμεση κάλυψη των αναγκών σε όλα τα νησιά, όσο αφορά τις δομές, το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό, την ετοιμότητα και φυσικά την άμεση μεταφορά των ασθενών όποτε χρειαστεί σε νοσοκομεία της Αθήνας, ώστε να εξαλειφτεί η απώλεια έστω και μιας ανθρώπινης ζωής από έλλειψη βοήθειας.

Η δημόσια υγεία είναι πολύ ψηλά στο Κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η Ν. Δημοκρατία” καταλήγει.

 

 

  

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα