22.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔΑΣΑΜΑΡΙ SOS: ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…

ΔΑΣΑΜΑΡΙ SOS: ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…

Όταν ο άνθρωπος εθελοτυφλεί, η φύση παίρνει πάνω της την αποκατάσταση των βίαιων, ανθρώπινων παρεμβάσεων εναντίον της και οι άνθρωποι απ’ το ΔΑΣΑΜΑΡΙ SOS, αναλαμβάνουν δράση για να σταματήσουν τον περαιτέρω βιασμό που προγραμματίζεται στο πολύπαθο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας.

Στις 10/3 κάτοικοι του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου αποφάσισαν να αναλάβουν οι ίδιοι δράση για να σταματήσουν επιτέλους τον περαιτέρω βιασμό που προγραμματίζεται στο πολύπαθο ρέμα της Ραφήνας.

Μετά από εβδομάδες όπου εργολάβοι και μπουλντόζες έχουν μετατρέψει την κοίτη κυριολεκτικά σε εργοτάξιο, οι κάτοικοι διαπίστωσαν ότι απειλείται πλέον και η ίδια η εκβολή του ρέματος στη θάλασσα.

Ήδη μεταφέρθηκαν υλικά στο σημείο όπου, στην τελευταία πλημμύρα του 2013, ο τεράστιος όγκος του νερού για να βρει δίοδο στη θάλασσα γκρέμισε ένα κομμάτι του τσιμεντένιου τοιχίου που έχτισε η ανθρώπινη στενοκεφαλιά. Είναι προφανές ότι η αυθαίρετη μετατροπή του παλιού δέλτα σε στενή τσιμεντένια όχθη ενισχύει τις πλημμύρες στη διαδρομή του ρέματος και ιδιαίτερα στα σημεία που διασχίζει κατοικημένες περιοχές. Η φύση δείχνει τη λογική, ο άνθρωπος εθελοτυφλεί…

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα