20.1 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ HOTSPOT ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ HOTSPOT ΣΤΟΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Επιβεβαιώνεται 100% το άρθρο μας ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΜΕΓΑΛΟ HOT SPOT ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΟ ΖΟΥΜΠΕΡΙ μετά τις σημερινές πληροφορίες που είχαμε απ’ το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ως προς τη διεύρυνση του υπάρχοντος χώρου υποδοχής προσφύγων σε κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα στη Νέα Μάκρη.

Μπορεί ο αριθμός των προσφύγων να αυξάνει κατά δύο τουλάχιστον εκατοντάδες, αφού θα τοποθετηθούν 80 οικίσκοι των 4 ατόμων έκαστος και μια λυόμενη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, από 100 περίπου φιλοξενούμενοι πρόσφυγες θα αυξηθούν στους 320, αλλά τα άτομα που θα μεταφερθούν θα είναι οικογένειες προσφύγων, Σύριοι και Αφγανοί, καθώς το Υπουργείο αποφεύγει τη μίξη διαφορετικών ομάδων και εθνοτήτων τόσο προς όφελος των ίδιων των προσφύγων, όσο και της τοπικής κοινωνίας που είναι αμιγώς αστική.

Η πληροφορία απ’ ευθείας από τους καθ’ ύλη υπευθύνους, ελπίζουμε να καθησυχάσει τις όποιες ανησυχίες υπάρχουν στους πολίτες του δήμου Μαραθώνα.

Εκείνο που δεν κατορθώσαμε να μάθουμε είναι ο χρόνος ολοκλήρωσης του εγχειρήματος, καθώς δεν είναι γνωστό ούτε στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πότε θα παραδοθεί το έργο απ’ το Υπουργείο Άμυνας που έχει αναλάβει την εκτέλεση του, που θα επιτρέψει στις οικογένειες που σήμερα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής, να εγκατασταθούν στους νέους οικίσκους, όπως κι οι νέες οικογένειες που θα μεταφερθούν αποσυμφορίζοντας άλλες εγκαταστάσεις, πιθανά το Ελληνικό(;).  

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα