19.5 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΝΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ, Σ’ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

ΕΝΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ, Σ’ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ

Όταν δεχτήκαμε το κάλεσμα του Δ.Σ. της ΕΣΤΙΑΣ και των 6 ενοίκων, της Κικής, της Στελλίτσας, της Αφροδίτης, της Πολίνας, της Μαρίνας και της Στέλλας, να επισκεφτούμε το σπίτι τους, μας εντυπωσίασε η πρωτότυπη και λεπτοδουλεμένη με αγάπη πρόσκληση, που κέντρισε την περιέργειά μας να δούμε από κοντά και το σπίτι τους στα Μελίσσια.

Αυτό που αντικρύσαμε ωστόσο ξεπέρασε κάθε φαντασία. Το σπίτι τους έχει όνομα, ΚΑΡΜΕΝ, προς τιμή της δωρήτριας κ. Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, που το οραματίστηκε να γίνει ωσάν το δικό της σπίτι.

Έτσι η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ‘‘ΚΑΡΜΕΝ’’ είναι μια όμορφη τριώροφη μονοκατοικία σε νεοκλασικό στυλ βαμμένη στο χρώμα του σάπιου μήλου με λευκά φινιρίσματα στα ανοίγματα και τα μπαλκόνια, με φροντισμένο υπέροχα περιβάλλοντα χώρο με γκαζόν, έπιπλα κήπου που κάνουν ευχάριστη τη διαμονή, με πισίνα που όμως παραμένει χωρίς νερό λόγω ανυπαρξίας νόμου που να επιτρέπει τη χρήση της ειδικής αυτής θεραπευτικής πισίνας απ’ τα άτομα που φιλοξενούνται στο σπίτι.  

Ένα σπίτι διαφορετικό, με ιδιαίτερη χρήση, όπως θα έπρεπε να είναι όλα τα σπίτια που χρησιμοποιούνται από άτομα της περίφημης και πολυσυζητημένης αποασυλοποίησης.  

Στο σπίτι τους λοιπόν μας υποδέχτηκαν οι έξι κυρίες ΑμεΑ, με την πρόεδρο κ. Έφη Προκοπάκη ψυχή και πνεύμα της ΕΣΤΙΑΣ και μέλη του Δ.Σ., αρχικά μ’ ένα ποτήρι ποντς και αργότερα μπουφέ που είχαν ετοιμάσει και τραπέζια που είχαν στρωθεί στον αύλειο χώρο στο πίσω μέρος της οικίας, όπου οι καλεσμένοι τους γίναμε μια ευχάριστη παρέα.

Πρωτύτερα ωστόσο μας ξενάγησαν στους ιδιαίτερους χώρους τους, τις έξι κρεβατοκάμαρες, όπου κάθε μια έχει διακοσμηθεί με ιδιαίτερο στυλ ταιριαστό με τη κοπέλα που τη χρησιμοποιεί. Όλες με όμορφα χρώματα στους τοίχους ‘‘κεντημένα’’ με πολύχρωμες ζωγραφιές, που σε συνδυασμό με το παίξιμο των χρωμάτων στις κουρτίνες δίνει ένα ευχάριστο τόνο στο σύνολο.

Η ξενάγηση, όπως κι οι ένοικοι, εντυπωσίασαν τις επισκέπτριες μεταξύ των οποίων η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σίσσυ Παυλοπούλου, η κ. Έλενα Βενιάμη σύζυγος του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η πρόεδρος του Μεροπείου Φιλανθρωπικού Σωματείου κ. Έλια Θανογιάννη, η πρόεδρος του Δ.Σ. Φιλοθέης Ψυχικού κ. Κατερίνα Αλεξοπούλου, η δημ. σύμβουλος κ. Νέλλη Πάβδα, η κ. Νατάσα Αγγελάκη αντιπρόεδρος ΟΚΑΠΑ, η κ. Φαίνη Χατζηαθανασιάδου πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Φιλοθέης – Ψυχικού, οι κες Άννα Ζευγολάτη και Νταίζη Αθανασάκη του γραφείου δημάρχου κι οι κες Χρυσούλα Κοντραφούρη, Λιόκη Ίλια, Αγγελική Κρικελή και Ιφιγένεια-Άννα Βαρδοπούλου γραμματέας συλλόγου «Το Μελτέμι».

Ήταν ένα όμορφο απόγευμα που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων παρά την αισθητή ψύχρα, που όμως εξουδετέρωσε το ζεστό φιλικό περιβάλλον που επικράτησε με τη σύναψη νέων γνωριμιών.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα