18.4 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ

ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ

Οι τελευταίες πινελιές λείπουν για να παραδοθεί σε χρήση το τρίτο σπίτι του κέντρου κοινωνικής φροντίδας για νέους με νοητική υστέρηση «Εστία» στο Πικέρμι, γωνία Ξανθίππου & Καραϊσκάκη γωνιά.

Τη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, που βρεθήκαμε εκεί, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο σπίτι που καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες των 8 ατόμων με νοητική υστέρηση που θα φιλοξενηθούν εκεί και των τριών συνοδών τους.

Οι χώροι υποδοχής άνετοι και λειτουργικοί, όλα τα υπνοδωμάτια με ατομικό λουτρό, κεντρική μονάδα θέρμανσης – ψύξης, αίθριο στο πρώτο όροφο λουσμένο στο φυσικό φως από γυάλινη οροφή, αποθήκες και λοιποί βοηθητικοί χώροι στο υπόγειο κι ένα υπό διαμόρφωση άνετο αύλειο χώρο.

Κι αν κρίνουμε απ’ τα δύο εν λειτουργία σπίτια του κέντρου, όπου τα πάντα είναι διαλεγμένα με εξεζητημένο γούστο και το συγκεκριμένο θα αποτελέσει ένα στολίδι στην περιοχή, αλλά και μια φιλόξενη και ζεστή εστία για τους τυχερούς ενοίκους του.

Σύμφωνα με όσα μας δήλωσε η πρόεδρος της Εστίας κ. Έφη Προκοπάκη το σπίτι θα παραδοθεί τέλος Φεβρουαρίου, που ίσως για τους αμύητους που αντικρύζουν την κατασκευή στο σημερινό της στάδιο να φαντάζει ανέφικτο, αν συνυπολογιστεί ωστόσο ότι οι βασικές και χρονοβόρες εργασίες έχουν ήδη εκτελεστεί, συν του ότι όλα τα υπολειπόμενα (είδη υγιεινής, χρώματα, επίπλωση, κουρτίνες, διαμόρφωση κήπου κλπ.) έχουν ήδη παραγγελθεί και πληρωθεί, το χρονοδιάγραμμα για την τελική παράδοση είναι υπεραρκετό.

Στα σχέδια της κ. Προκοπάκη βρίσκονται τα εγκαίνια της οικίας, που υπολογίζεται να γίνουν τέλος Μαρτίου ή το αργότερο αρχές Απριλίου, με την αρμόζουσα, σε τέτοιου είδους δομές, επισημότητα. Επίσης για το Μάη προετοιμάζεται μια μεγάλη εκδήλωση της Εστίας με πρωτότυπο θέμα στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, όπου βρίσκεται το νέο της σπίτι.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα