15.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, αντιπροσωπεία της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ αποτελούμενη από τον επικεφαλής της παράταξης και δημοτικό σύμβουλο Φώτη Δεληβοριά, το δημοτικό σύμβουλο και γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Αλέξανδρο Αστρινάκη, την τοπική σύμβουλο Νέας Μάκρης Ελισάβετ Δελαγραμμάτικα, το συντονιστή της παράταξής μας Βασίλη Δελαγραμμάτικα και το μέλος της Νίκο Ζολοταριώφ, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη.

Ενημερώσαμε τον Υπουργό Εσωτερικών για τα προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο Μαραθώνα με αφορμή τα θεσμικά ατοπήματα του Δημάρχου Ηλία Ψηνάκη, την εξωθεσμική του δράση με όχημα το “Marathon Foundation” και τη γενικότερη αδυναμία του Δημάρχου να διαχειριστεί με αποτελεσματικό τρόπο την καθημερινότητα του Δήμου.

Επισημάναμε την  αυταρχική,  απαξιωτική των δημοκρατικών διαδικασιών διοίκηση και χυδαία συμπεριφορά του κ. Ηλία Ψηνάκη που αποτελούν γενικότερο κίνδυνο υποβάθμισης της δημοκρατίας.

Αναφερθήκαμε στην απαράδεκτη διαχείριση υποθέσεων από την εκτελούσα χρέη Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα αμεροληψίας δημοκρατικής τάξης και ισονομίας.

Πρόσφατα  παράνομα και αντιδημοκρατικά επέβαλε, προέδρους Δημοτικών Συμβουλίων στο Μαραθώνα και σε πολλούς άλλους Δήμους άτομα τα οποία δεν συγκέντρωσαν την πλειοψηφία έστω  και των παρόντων όπως απαιτεί ο Νόμος.

Επισημάναμε την ανάγκη  να διευκρινιστεί η εγκύκλιος 43/6-82014 της ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ώστε να μην αποτελεί πρόσχημα αντιδημοκρατικών επιβολών,

Ενημερώσαμε, τον Υπουργό για το σχέδιο της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ για την ανάπτυξη της πόλης μας, με επίκεντρο τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την Ιστορία του Μαραθώνα. Θέσαμε ακόμη υπ’ όψιν του το ζήτημα του ΧΥΤΥ Γραμματικού, καθώς εντάχθηκε στο νέο ΠΕΣΔΑ παρά τα προβλήματα του (Ρέματα, υδρογεωλογικά κλπ προβλήματα) και ενημερώσαμε για την ανάγκη άμεσου ουσιαστικού ελέγχου του έργου.

 Ο Υπουργός Εσωτερικών, με τη σειρά του, επεσήμανε τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις θεσμικές ελλείψεις του «Καλλικράτη» και παρουσίασε τους στόχους του Υπουργείου για μια ριζική μεταρρύθμιση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, ώστε να διασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργία και η θεσμική αυτοτέλεια των Δήμων με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και αντιστοιχία στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι θα μελετήσει τα θέματα που τέθηκαν και θα δώσει τις αντίστοιχες απαντήσεις.

Η συνάντηση έγινε σε κλήμα αμοιβαίου σεβασμού, ειλικρίνειας και κατανόησης.

 

Μαραθώνας 23-3-2017

Το Συντονιστικό της Δύναμης Πολιτών

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα