18.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Μεγάλη η σημερινή συμμετοχή των πολιτών στα εγκαίνια του κοινωνικού ιατρείου του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, που έγιναν στο ΚΑΠΗ Πικερμίου, ενώ θα στεγαστεί στο πλαϊνό κτίριο του 1ου δημοτικού που έχει μείνει ελεύθερο μετά τη μεταφορά των μαθητών πέρσι στο νέο σχολικό συγκρότημα του Πικερμίου.

Στο Πικέρμι έχει γίνει μια τρομερή δουλειά στις υποστηρικτικές υπηρεσίες ενός τέτοιου εγχειρήματος, καθώς από χρόνια υπήρχε μια άτυπη υποστήριξη απ’ τον καρδιολόγο – σύμβουλο υγείας κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εθελοντικά υποστήριζε τα μέλη του ΚΑΠΗ Πικερμίου.

Επίσης υπήρχε μια ομάδα πολιτών ενεργοποιημένων στον εθελοντισμό, οι οποίοι με μια 2μηνη εκπαίδευση από τους κ. Δρόσο και  κ. Σταυρούλας εκπαιδευτών των εθελοντών του Ε.Ε.Σ. παρέλαβαν τα πτυχία τους, ως βοηθοί- Σαμαρείτες στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

Έτσι το κοινωνικό ιατρείο Ρ-Π αποτελεί ένα οργανωμένο πεδίο δωρεάν παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπό μορφή εθελοντικής προσφοράς, με τον καρδιολόγο κ. Παπακωνσταντίνου ως επιστημονικό διευθυντή και τους 21 εθελοντές βοηθούς-Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ., όπου  οι δημότες δικαιούχοι των παροχών του κοινωνικού ιατρείου, θα απολαμβάνουν εντελώς δωρεάν, ένα πακέτο υπηρεσιών υγείας, από ηλεκτρονική συνταγογράφηση μέχρι εξειδικευμένες εξετάσεις μέσω τηλεϊατρικής.

Οικοδεσπότης – συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο καρδιολόγος – συμβούλος υγείας και ιατρικός υπεύθυνος του Κοινωνικού Ιατρείου Πικερμίου δρ. Γιώργος Α. Παπακωνσταντίνου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλης Πιστικίδης, που δεν έκρυψε την απόλυτη ικανοποίησή του για την ευτυχή κατάληξη του εγχειρήματος.

Ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον αντιδήμαρχο Πικερμίου κ. Γιώργο Κοκκόλη, ο οποίος ήταν απών λόγω σοβαρής αδιαθεσίας που ένιωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής (13 Μαρτίου) συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που τον οδήγησε στο νοσοκομείο, ευτυχώς χωρίς περαιτέρω ανησυχία.

Ακολούθησε η επίδοση των πτυχίων εκπαίδευσης των 21 εθελοντών, βοηθών – Σαμαρειτών του δήμου απ’ τη διεύθυνση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του πλαστικού χειρουργού και δημοτικού συμβούλου δρ. Μύρωνα Τσαγκαράκη, με θέμα «Διαχρονική αντιμετώπιση των εγκαυμάτων» και του κ. Πέτρου Σταματογιαννάκη μηχανικού τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικών συστημάτων με ανάλυση της τηλεϊατρικής που παρέχεται μέσω εταιρειών τηλεπικοινωνίας και ουσιαστικά μπορεί να σώσει ζωές, δίνοντας σημαντικές ιατρικές οδηγίες από μακριά.

Το κλου της εκδήλωσης ήταν η παρουσία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ο οποίος δώρισε κούτες φάρμακα στο νεοσύστατο κοινωνικό ιατρείο απ’ τη δράση «όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία». Τη δωρεά στο δήμαρχο κ. Πιστικλιδη, έκανε η κ. Δώρα Γιαννακάκη διευθύντρια επικοινωνίας τύπου και δημοσίων σχέσεων του σταθμού, μόνιμος κάτοικος Πικερμίου επίσης. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κύριοι Μπουρνούς, Καλφαντής και Παλπατζής, ο πρόεδρος και Δ.Σ. κ. Ορκόπουλος, οι πρώην βουλευτής κ. Καντερές και κοινοτάρχης κ. Ξηντάρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Βλαχάκη και κ. Χαχολάκης κ.α.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα