27.3 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΝΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΤΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΕΠΙ ΤΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗ ΝΟΔΕ Ν.Δ. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Αποδείχτηκε πλέον καθαρά ότι δύσκολα ξεριζώνεται η πεπατημένη, κυρίως όταν η ψήφος χειραγωγείται απ’ όσους έχουν θητεύσει επί χρόνια στο τρόπο ελέγχου της. Με αυτό σαν δεδομένο δεν είναι ν’ απορεί κανείς απ’ όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στις κομματικές οργανώσεις της Ν.Δ. με επιστέγασμα τα όσα διαδραματίστηκαν και στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.

Μετά την ανάσα ανακούφισης που έφερε η εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. για μια ριζική ανανέωση στον φθαρμένο παραταξιακό καμβά, οι μετέπειτα εξελίξεις για την ανάδειξη κομματικών τοπικών οργανώσεων συμπεριλαμβανομένης και της ανασυγκρότησης της ΟΝΝΕΔ, φέρνει έντονη απογοήτευση σ’ ένα λαό που στενάζει κάτω απ’ τα δυσβάσταχτα νέα μέτρα λιτότητας που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. 

Μετά απ’ όλα αυτά δεν είναι ν’ απορεί κανείς ότι η ανανέωση δεν άγγιξε τη ΝΟΔΕ αν. Αττικής, η προηγούμενη πορεία της οποίας χαρακτηρίστηκε ως υποτονική και  ανεπαρκής. Η ελπίδα της ανανέωσης χάθηκε εκ του αποτελέσματος με την επανεκλογή Βίτσιου, με τον αντίπαλό του Νεκτάριο Καλαντζή, που έδωσε μάχη στήθος με στήθος με τις παλιές νοοτροπίες, να δηλώνει:

«Σήμερα δώσαμε μια καθαρή μάχη. Απέναντι σε παλιά κατεστημένα και συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία, που σκληρά πολέμησαν την αλλαγή και την ανανέωση. Ήταν μια μάχη για τη γενιά μας, απέναντι σε αυτούς που χρησιμοποιούν τη ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής για ιδία οφέλη και για να παίρνουν μόνο κρατικές θέσεις, ως αργόμισθοι που είναι.

Παρακολουθούσαμε τη λάσπη που όλο αυτό τον καιρό έριχναν εναντίον μας, χωρίς να τους ακολουθήσουμε στον πολιτικό τους κατήφορο.

Με σύμμαχο τους καλούς φίλους και όσες/όσους ήθελαν ν αλλάξει το παλαιοκομματικό σύστημα που υπάρχει στην Ανατολική Αττική, φτάσαμε μια ανάσα από την αλλαγή.

Ευχαριστώ πολύ τις καλές φίλες και τους καλούς φίλους που με βοήθησαν όλο αυτό το διάστημα. Αλλά και τους ”φίλους”, που με πούλησαν για την εξυπηρέτηση και μόνο των δικών τους συμφερόντων.

Είμαστε εδώ, παρόντες, σταθερά, απέναντι στο παλιό και σε καθετί σάπιο. Για τον τόπο που μένουμε και αγαπάμε. Ευχαριστώ και πάλι.

Νεκτάριος Καλαντζής»

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα