17.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι 35χρονος συμβασιούχος υπάλληλος που είχε ραντεβού με το δήμαρχο Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά, μπήκε στο γραφείο του και μετά από ένα 10λεπτο βγήκε ψύχραιμος φεύγοντας, ενώ ακολούθησε ο δήμαρχος αιμόφυρτος, έχοντας δεχτεί δύο μαχαιριές στο πόδι.

Αμέσως υπάλληλοι του δήμου έσπευσαν να του δέσουν τη πληγή για να σταματήσουν την αιμορραγία. Ο Δήμαρχος μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση καθώς είχε δύο θλαστικά τραύματα σε κνήμη και μηρό. Μετά την επέμβαση μεταφέρθηκε σε δωμάτιο του νοσοκομείου.

Ο δράστης συνελήφθη μετά από λίγο σε παρακείμενη καφετέρια όπου έπινε καφέ.

Για το πρωτοφανές γεγονός έκαναν δηλώσεις η Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ρένα Δούρου κι ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, κ.  Μάκης Βορίδης.  

Τη συμπαράστασή της και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στον Δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά που δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο άνδρα στο γραφείο του, στο Δημαρχείο. Η Περιφερειάρχης καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους περιστατικά είναι ξένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα».

Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, κ.  Μάκης Βορίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Ελευσίνας, στο πρόσωπο του οποίου τραυματίστηκε το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημοκρατίας.  
Τέτοιες πράξεις είναι απολύτως αδικαιολόγητες και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία. 
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο Δήμαρχο και καλούμε την Κυβέρνηση να ενεργήσει ώστε να διαφυλάξει την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα