26.9 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ

Στο Πικέρμι βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γεωργία Μαρτίνου προκειμένου να επισκεφτεί το σπίτι που ετοιμάζει η ΕΣΤΙΑ ατόμων με νοητική υστέρηση και το παλιό νεκροταφείο Πικερμίου.

Κατά την επίσκεψή της στο σπίτι της ΕΣΤΙΑΣ, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί περί τα τέλη Μαρτίου, είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση των δράσεων του ιδρύματος, απ’ το διευθυντή κ. Βασίλη Κασιμάτη, αφού η πρόεδρος κ. Έφη Προκοπάκη λόγω θλιβερής υποχρέωσης βρέθηκε εκτός Αττικής, ενώ παράλληλα περιηγήθηκε στους χώρους της νέας οικίας που θα στεγάσει 8 ενοίκους.

Η κ. Μαρτίνου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το πώς γεννήθηκε η πρωτοβουλία ίδρυσης ενός τέτοιου φορέα, πως και με ποια χρηματοδότηση προχώρησε η κατασκευή της οικίας και ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια. Οι απαντήσεις που πήρε σχετικά με τη χρηματοδότηση απ’ τα ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ κρίθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, παρότι τα εν λόγω προγράμματα έχουν πλέον εξαντληθεί.

Ωστόσο ζήτησε απ’ τον κ. Κασιμάτη να στείλει μια πληρέστερη αναφορά με συνημμένα στοιχεία για τις δράσεις του φορέα στο γραφείο της, ενώ συμφώνησε να συναντηθεί με τη κ. Προκοπάκη στο άμεσο μέλλον. Τέλος θεωρώντας ότι βοηθά τη δράση της δομής δέχτηκε να φωτογραφηθεί μπροστά στο υπό αποπεράτωσή κτίριο με τους υπευθύνους της δομής και τη κ. Αγγέλα Ξηντάρα με την οποία αμέσως μετά επισκέφτηκαν το παλιό νεκροταφείο του Πικερμίου.

Στη πορεία με τα πόδια προς το κοιμητήριο η κ. Μαρτίνου ενθουσιάστηκε απ’ το όμορφο τοπίο με τα περιποιημένα σπίτια, τις αιωνόβιες ελιές και τα εσπεριδοειδή και τη λεπτομερή εξιστόρηση της Αγγέλας Ξηντάρα για την μακραίωνα ιστορία του τόπου, ενώ μαγεύτηκε απ’ τη φύση που αντίκρισε ν’ απλώνεται μπροστά της, με τα μικρά κίτρινα λουλουδάκια να σχηματίζουν φυσικό χαλί στο παλιό ιπποφορβείο, όταν έφθασαν στην είσοδο του κοιμητηρίου. Μάλιστα ρώτησε για τον οικισμό που φαινόταν στο βάθος στα ριζά του Πεντελικού, για να της απαντηθεί ότι είναι ο οικισμός Διώνη.

Μη κρύβοντας τον ενθουσιασμό της η Γεωργία αναφώνησε ¨Μα πόσο ωραίος τόπος είναι η Αττική!» για να συμφωνήσουμε όλοι μαζί της, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι έχει υποστεί και βίαιες επεμβάσεις, που ευτυχώς σήμερα έχει μπει στοπ, αφού πλέον είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν το περιβάλλον και ορθώνουν λόγο εναντίον κάθε παραβίασής του.

Ήταν μια δίωρη περιήγηση που θεωρούμε ότι εκτός απ’ τις πολύτιμες πληροφορίες που αποκόμισε η. κ. Μαρτίνου, έκανε ένα ευχάριστο μεσημεριανό περίπατο που γέμισε τις μπαταρίες της από Αττική φύση.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα