16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΠΙΣΤΙΚΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΠΙΣΤΙΚΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ

Σήμερα 19-9 ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ Βασίλης Πιστικίδης πραγματοποίησε επίσκεψη στην ανασκαφή του αρχαιολογικού χώρου Ραφήνας, το λεγόμενο Ρωμαϊκό Βαλανείο επί της Λεωφ. Φλέμινγκ.

Εκεί συνάντησε αρχικά την ανασκαφέα – αρχαιολόγο του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Δωρίνα Μουλλού και μετέπειτα το προϊστάμενο συνάδελφό της αρχαιολόγο κ. Βαγγέλη Νικολόπουλο του Υπουργείου επίσης, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πορεία των εργασιών που φέρνουν σε φως τεράστιας σημασίας ευρήματα για τη ζωή που ανθούσε στη περιοχή που κυμαίνεται από τα τέλη του 1ου αιώνα π.Χ. μέχρι και τον 5ο μ.Χ. χωρίς μέχρι στιγμής να είναι τίποτε δημοσιεύσιμο.

Ο Δήμαρχος εντυπωσιάστηκε καθώς τα ευρήματα συνηγορούν για μια περιοχή που θα πρέπει να κατοικείτο από πλήθος ανθρώπων. Τούτο φυσικά κεντρίζει την περιέργεια τόσο των αρχαιολόγων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και βυζαντινιολόγοι, ενώ επίσης σημαντικό ενδιαφέρον υπάρχει κι από το Πολυτεχνείο λόγω της δομής των κτιρίων που ανακαλύπτονται.

Ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης προσπάθησε να κορέσει  τη περιέργειά του απευθύνοντας πολλές ερωτήσεις στον κ. Νικολόπουλο, ενώ δε έκρυψε τον ενθουσιασμό του για τις απαντήσεις που πήρε. Υποσχέθηκε δε ότι η δημοτική του αρχή θα σταθεί χορηγός σε ότι του ζητηθεί, αν και εφ’ όσον βέβαια περνά απ’ το χέρι του. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα