21.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ ΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Κυρία Πρόεδρε,

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού στις 21.8.2014, καλούμεθα να αποφασίσουμε για την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών καθαριότητας, δημοτικού φωτισμού και ύδρευσης για το έτος 2015 (θέματα 4, 5 και 6).

Καταρχήν επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι έχετε επανειλημμένα διατυπώσει την άποψη ότι μετά τις τελευταίες εκλογές το Δημοτικό  Συμβούλιο έχει «υπηρεσιακό» χαρακτήρα και ως εκ τούτου οφείλει  να περιορίζεται αποκλειστικά στην  εξέταση θεμάτων τρεχούσης  φύσεως.

Και εγώ και άλλοι συνάδελφοι, σας έχουμε επισημάνει ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία και το Σύνταγμα τέτοιου είδους Δημοτικό Συμβούλιο δεν προβλέπεται.  Παρόλα αυτά,  επανειλημμένα αντιμετωπίσατε  αυτές τις επιφυλάξεις με το  συνηθισμένο χλευαστικό και υβριστικό ύφος σας και επιμείνατε στην άποψη ότι το απερχόμενο  Δημοτικό Συμβούλιο έχει αυστηρά «υπηρεσιακό» χαρακτήρα.

Πως λοιπόν επιμένετε να αποφασίσουμε για την στρατηγικής σημασίας αναπροσαρμογή των Δημοτικών τελών που επηρεάζει ουσιαστικά, την οικονομική αυτοτέλεια του Δήμου και βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής που θα ασκήσει η επόμενη δημοτική αρχή.

Το επιχείρημα σας ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού του  2015 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του μηνός Σεπτεμβρίου δεν ισχύει, γιατί το νέο Δημοτικό συμβούλιο αρχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του από την 1 Σεπτεμβρίου 2014 και θα έχει την ευχέρεια να ψηφίσει τις σχετικές αποφάσεις επί 1 ολόκληρο μήνα.

Το άλλο θέμα για το οποίο μας καλείται να αποφασίσουμε είναι η  αλλαγή των αδειών των οχημάτων του Δήμου Σαρωνικού (θέμα 8 της ημερήσιας διάταξης).

Μέχρι σήμερα έχω καταθέσει έξι τουλάχιστον ερωτήσεις και ζητάω να μου δοθούν στοιχεία για τον ακριβή αριθμό και το είδος των οχημάτων, τις διαδικασίες συντήρησης και τις δαπάνες λειτουργίας των οχημάτων του Δήμου.

Αρνηθήκατε συστηματικά μέχρι τώρα να με ενημερώσετε υπεύθυνα, και ακόμα και για την ύπαρξη γραφείου κίνησης η πληροφόρηση είναι αντιφατική.

Αναρωτιέμαι λοιπόν για ποιο λόγο σπεύδετε να κλείσετε με προφανώς παράνομο και πρόχειρο τρόπο ένα θέμα που απασχολεί ήδη τις αστυνομικές και διωκτικές  αρχές.  Αφού τα πράγματα φτάσανε εκεί που φτάσανε ας αφήσουμε την δικαιοσύνη  να πει τον τελευταίο λόγο.

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν προσέρχομαι στη συνεδρίαση, ενίσταμαι και καταγγέλλω την ημερήσια διάταξη και όλες τις αποφάσεις που ενδεχόμενα θα ληφθούν.

***Παρακαλώ πολύ να διαβάσετε την  επιστολή μου αυτή, όπως έχετε υποχρέωση, κατά τη διάρκεια του 17ου Δ.Σ. Σαρωνικού που θα πραγματοποιηθεί στις 21.8.2014. 

Χριστίνα Χριστοφάκη

 

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης-

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σαρωνικού

 

Διεύθυνση: Γεωργίου Γκίνη 4, Τ.Κ. 19010-Καλύβια

Τηλέφωνο:22990 48664, Fax:22990 46055

Ε-mail : [email protected]

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα