17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Ένα σοβαρό ζήτημα που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είναι η αμέλειά τους  επί μια δεκαετία να εξασφαλίσουν  την αδειοδότηση όλων των  χώρων που αθλούνται οι νέοι. Δεν είναι ένα τυπικό ζήτημα αλλά προϋπόθεση καλύτερης και ασφαλέστερης λειτουργίας τους για τα παιδιά μας. Την αυθαιρεσία  που συνέβαλε σημαντικά στην κρίση και πληρώνουμε ως λαός, δεν πρέπει να την αποδεχόμαστε. Πολύ περισσότερο να την επιζητούμε.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η νέα δημοτική αρχή στα πλαίσια της λογικής «όχι Δήμαρχος αλλά μάνατζερ» μπορεί να αλλάζει  αιφνιδιαστικά, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση τη χρήση των χώρων αυτών, εκδιώκοντας τους συλλόγους και αναστατώνοντας τα παιδιά και τους γονείς τους. Το δημοτικό συμβούλιο μπορεί να γίνεται και σε άλλο χώρο, η άθληση όμως όχι.

Γιατί κάποιος εκπρόσωπος του Δημάρχου δεν παραβρέθηκε στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10-9-14 έξω από το κλειστό γυμναστήριο για να εξηγήσει  την άποψη της δημοτικής αρχής σε όλους τους γονείς,  να εκθέσει τις λύσεις που σχεδιάζει  και να ακούσει τις απόψεις τους; Είναι στοιχειώδης υποχρέωση των Δημοτικών Αρχόντων να επικοινωνούν άμεσα με τους δημότες να ενημερώνουν και να τους ακούν. Να αφουγκράζονται τις δυσκολίες και τα προβλήματα των πολιτών, ιδιαίτερα σε περίοδο οικονομικής στενότητας που συνεχώς αυτοί καλούνται «να πληρώνουν τα σπασμένα άλλων» κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Στα χρονικά πλαίσια που έδωσε η ΓΓΑ μέχρι τον προσεχή Φεβρουάριο θα πρέπει  να εξασφαλιστούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε ο χώρος αυτός που κατασκευάστηκε για γυμναστήριο να αδειοδοτηθεί. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ Η  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.

Να δρομολογηθεί η οριστική λύση του προβλήματος με απόκτηση ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ (όχι απλά γυμναστήριου) στο Μαραθώνα.

Τέλος θα πρέπει το πρώτο δημοτικό συμβούλιο πέρα από τα άλλα κρίσιμα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη (Οικονομικά του Δήμου, ΧΥΤΑ, Καλώδιο ΔΕΗ, λειτουργικά θέματα σχολείων) να συζητήσει και τα θέματα αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου δίνοντας λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα