15.8 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΣΠΥΡΟ ΣΤΑΜΟΥ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΣΠΥΡΟ ΣΤΑΜΟΥ

Ευαισθησία στο σχεδιασμό και την άμεση υλοποίηση δράσεων για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων και την προστασία των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, επέδειξε ο δήμαρχος Παιανίας Σπύρος Στάμου, τους 4 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Τα προγράμματα που εκπονήθηκαν στην Παιανία και στα Γλυκά Νερά μέσα σ’ αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, ανταποκρίνονται πλήρως στις αυξανόμενες κοινωνικές απαιτήσεις και προκλήσεις. Διανομές τροφίμων, δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, εθελοντική αιμοδοσία, διάθεση αγροτικών προϊόντων σε προσιτές τιμές αλλά και δωρεάν εμβολιασμός, είναι μερικές από τις δράσεις του δήμου το τελευταίο 4μηνο του 2014.

Ειδικότερα:

Ο Δήμος, μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας ,διένειμε οπωροκηπευτικά, σε 150 νοικοκυριά, σε ηλικιωμένους αλλά και σε παιδικούς σταθμούς.

Περισσότερες από 200 γυναίκες από την Παιανία και τα Γλυκά Νερά, συμμετείχαν στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας, που οργανώθηκε δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ενώ εμβολιάστηκαν δωρεάν ευπαθείς ομάδες των δύο δημοτικών κοινοτήτων καθώς και άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

Περισσότεροι από 300 εθελοντές, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του δήμου για εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου με τη βοήθεια των ειδικών του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ».

Δύο Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου οργανώθηκαν ισάριθμες «ημέρες αλληλεγγύης» κατά τις οποίες συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και φάρμακα για 250 νοικοκυριά, που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας, με τη συνεργασία της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων, αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωνικών συλλόγων καθώς επίσης και τη συνδρομή όλων των ενοριών του δήμου Παιανίας.

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οργανώθηκε στην Παιανία, η διάθεση Ελληνικών αγροτικών προϊόντων, απ’ ευθείας από τους παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες ώστε οι τιμές να είναι προσιτές στους δημότες ενώ παράλληλα, η δημοτική αρχή, που προωθεί ποιοτικά Ελληνικά αγνά προϊόντα, πέτυχε να ενισχύσει μ’ αυτή τη δράση, την Τράπεζα Τροφίμων του δήμου Παιανίας. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δράση πρόκειται να επαναληφθεί το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου 2015,αυτή τη φορά στο παλιό δημαρχείο Γλυκών Νερών.

«Η ανταπόκριση των πάσης φύσεως συλλόγων και φορέων των δημοτικών κοινοτήτων Παιανίας &  Γλυκών Νερών καθώς και των ενοριών αλλά και των απλών ανθρώπων, στο κάλεσμά μας, ήταν συγκινητική, γι’ αυτό και αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω όλους δημόσια» δήλωσε ο δήμαρχος Παιανίας, Σπύρος Στάμου και συμπλήρωσε ότι «αυτού του είδους οι δράσεις θα συνεχιστούν όσο υπάρχουν άνθρωποι, που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας». 

Τέλος, για όσους χρειάζονται τη βοήθεια του δήμου ή για όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν βοήθεια, η Κοινωνική υπηρεσία του δήμου Παιανίας στεγάζεται στο παλιό δημαρχείο (Μιχ. Παπακωνσταντίνου 1 & Καραολή  Δημητρίου) και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2106641610.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα