22.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΙΒΑΘΙΝΟΥ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΙΒΑΘΙΝΟΥ

Προτεραιότητα για τον υποψήφιο δήμαρχο Μαραθώνα Σπύρο Λιβαθινό η πολιτική προστασία του δήμου. Ως εκ τούτου θεώρησε αναγκαία την επίσκεψή του στις  εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης που στεγάζονται στο χώρο της πρώην αμερικανικής βάσης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του.

Εκεί συναντήθηκε με το νέο διοικητή της Υπηρεσίας, Πύραρχο Δημοσθένη Ραγκαβά και τους επιτελείς του (ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, Πυρονόμος Νίκος Ζουμπουρλής). Τη συζήτηση φυσικά μονοπώληση το μείζον θέμα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Μεταξύ άλλων ο κος Λιβαθινός ενημερώθηκε διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική και τα οποία σχετίζονται με τις ελλείψεις στοιχειωδών υποδομών του Δήμου, που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών στην εκδήλωση επικίνδυνων φαινομένων. Όπως οι ανάγκες που πρέπει άμεσα να επιλυθούν, λίγους μήνες πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, που πάντα θεωρείται εποχή υψηλής επικινδυνότητας για την ευρύτερη περιοχή.

Επίσης συζητήθηκαν τα μέτρα προστασίας δασών, δρυμών, αλλά και του οικιστικού ιστού των τεσσάρων διαμερισμάτων του Δήμου Μαραθώνος, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε και το μείζον θέμα με την έλλειψη μελετών πυροπροστασίας σε δημοτικά κτίρια και σχολικές μονάδες, που έχει προκαλέσει αναστάτωση στη σχολική κοινότητα, μετά από αλλεπάλληλες ποινικές διώξεις εις βάρος εκπαιδευτικών.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Λιβαθινός ενημέρωσε τον διοικητή και τους επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, σε περίπτωση εκλογής του,  με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι αυτή η εκπόνηση περνάει μέσα από την αγαστή και στενή συνεργασία των δύο φορέων, όχι μόνο σε ότι αφορά την καταστολή επικίνδυνων φαινομένων, αλλά και στην πρόληψή τους.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα