22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ΡΑΦΗΝΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Η ΡΑΦΗΝΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Με Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό και Ιερά παράκληση χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μ&Λ κ.κ. Νικολάου η Ραφήνα αποχαιρέτησε τα Ιερά Λείψανα του Αγ. Νικολάου για το ταξίδι της επιστροφής τους στην Ιερά Μονή του Αγίου στην Άνδρο.

Με κατάνυξη περισσή πλήθος πιστών προσκύνησαν τα Ιερά Λείψανα, που ήρθαν μετά από ενέργειες της Δ. Σ. του ΟΛΡ κ. Κατερίνας Αδαμοπούλου και ζήτησαν την προστασία του Αγίου που φέρει το τίτλο του Πανάγιου και λατρεύεται από χριστιανούς και μη σε πολλές χώρες.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα του κηρύγματος του καθηγουμένου της μονής Πανοσιολογιότατου Αρχ/τη Δωρόθεου για τη πρωτόγνωρη τιμή ότι 15μελής ομάδα από τη Ραφήνα με εκπροσώπους του ΟΛΡ, του Λιμενικού και τον πατέρα Απόστολο ανέβηκε μέχρι τη μονή για να παραλάβει και να συνοδεύσει με κάθε μεγαλοπρέπεια τα Ιερά λείψανα στην Ραφήνα, το δεύτερο λιμάνι της Αττικής, όπου ο ναΐσκος του Αγίου Νικολάου δεσπόζει πάνωθέν του.

Μετά την απόλυση τα μικρά παιδιά του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας χόρεψαν στο προαύλιο της Παντοβασίλισσας, όπου μέχρι τις 9,30 το βράδυ έγινε η προσκύνησις πριν τα Ιερά Λείψανα αποχωρήσουν.

Η ευλογία κι η βοήθεια του Αγίου Νικολάου να συντροφεύει κάθε πιστό και ιδιαίτερα τους ναυτικούς μας.   

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα