19.2 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΗ ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΡΥΝΑ ΣΤΗΝ EXPO 2015 ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ

Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΡΥΝΑ ΣΤΗΝ EXPO 2015 ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε στη παγκόσμια έκθεση Expo 2015 στο Μιλάνο με σύνθημα «Σιτίζοντας τον πλανήτη, ενέργεια για ζωή». Στην διάρκεια της έκθεσης, παραγωγοί της Αττικής είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους (κρασί, μέλι, λάδι, παξιμάδια, γιαούρτι και φιστίκι αιγίνης), ενώ η Περιφέρεια Αττικής πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με παράγοντες της Έκθεσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από τις οποίες αναδείχθηκε η αναγκαιότητα για συγκεκριμένες και οργανωμένες διαπεριφερειακές συνεργασίες κυρίως στο Μεσογειακό χώρο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, παρουσία της Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κας Φωτεινής Βρύνα, του Εντεταλμένου Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής, κ. Θεόδωρου Αγγελόπουλου, και της Διευθύντριας της Ένωσης Οινοπαραγωγών Οινοποιών Ανατολικής Αττικής (ΕΝΟΟΑ) κας Μπλούχου Ελένης, τονίστηκε ο ρόλος της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης προκειμένου να προβληθούν τα προϊόντα της Αττικής γης σε όλο το κόσμο.

Στην τοποθέτησή της η κα Βρύνα, αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, καθώς και τους δημοσιογράφους, τους tour operators, την Ελληνική Κοινότητα Ιταλίας και την Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), για την παρουσία τους, τόνισε ότι «Η ανάπτυξη μιας χώρας ξεκινά από την προώθηση των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα αλλά και των επενδύσεων. Είναι πολύ σημαντική η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής σε αυτή τη παγκόσμια συνάντηση, προκειμένου να παρουσιάσει τα δικά της προϊόντα, που έχουν τις ρίζες τους από την αρχαιότητα. Προϊόντα που αποτέλεσαν τη βασική διατροφή των αθλητών των Ολυμπιακών αγώνων».

«Η Ελληνική διατροφή», συνέχισε, «είναι αναπόσπαστη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας και βοηθά στην ολοκληρωμένη ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου. Στο βωμό της υγιεινής διατροφής, δεν χρειάζεται να θυσιαστεί η γεύση και η νοστιμιά».

Η κ. Βρύνα ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της παραθέτοντας ένα ρητό του πατέρα της ιατρικής, Ιπποκράτη, ο οποίος έλεγε: «Αφήστε τα τρόφιμα να είναι το φάρμακο και το φάρμακο να είναι η τροφή».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα