28.3 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ: Ο ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ...

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΡΤΙΝΟΣ: Ο ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ

Σήμερα (20 Ιανουαρίου) ήταν μια σημαντική μέρα για όσους παραβρέθηκαν στη κοπή της πίτας του προσωπικού του ΠΕΔΥ-Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου, καθώς ένα χρόνο μετά την παράδοση του πλήρως ανακαινισμένου-αναβαθμισμένου Κ.Υ., ο μεγάλος δωρητής κ. Θανάσης Μαρτίνος ήρθε σε επαφή με το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό του κέντρου και τους χρήστες πρωτοβάθμιας υγείας που βρίσκονταν εκεί, στην επιτόπια επίσκεψή του επ’ ευκαιρία της ως άνω εκδήλωσης.

Ήταν όντως συγκλονιστικό για το μεγάλο δωρητή να διαπιστώνει ότι η δωρεά του, που αναβάθμισε μια ιατρική εγκατάσταση σε ένα μοναδικό Κ.Υ., γίνεται δεκτή με τόση ευγνωμοσύνη απ’ τους ασθενείς και ασφαλισμένους μιας πρωτοβάθμιας δημόσιας φροντίδας υγείας τόσο υψηλού επιπέδου με υπερσύγχρονα εργαστήρια, Ακτινολογικό, Βιοπαθολογικό, Κυτταρολογικό, αλλά και του επιστημονικού και λοιπού προσωπικού που εργάζεται σ’ ένα χώρο που ανταποκρίνεται στο σύγχρονο τρόπο ζωής, με σεβασμό σε εργαζόμενους και χρήστες των υπηρεσιών του.

Το ευχαριστώ αποδείχτηκε πολύ μικρή λέξη για να εκφράσει ο καθένας ξεχωριστά κι όλοι μαζί την ευγνωμοσύνη τους:

Απ’ την υπεύθυνη επιστημονικής λειτουργίας του κέντρου κ. Αντωνίας Δημητρίου, που αναλυτικά έδωσε τη γκάμα των ιατρικών παροχών του εν λόγω κέντρου, συνοδευμένη από ασύλληπτα νούμερα ασθενών και εξετάσεων που έχουν εκτελεστεί το χρόνο που πέρασε, αν και το συγκεκριμένο Κ.Υ. είναι το μόνο απ’ τα οκτώ της αν. Αττικής που λειτουργεί μόνο τις εργάσιμες μέρες απ’ τις 8 το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι. Απλά και τεκμηριωμένα η κ. Δημητρίου ανέδειξε το αίτημα της 24ωρης λειτουργίας του κέντρου ως επιβεβλημένο και μάλιστα σε τόσο δύσκολη για όλους εποχή. Δεν παρέλειψε να σημειώσει την αμέριστη συμπαράσταση του δημάρχου, των αντιδημάρχων, αλλά και δημοτικών συμβούλων του δήμου, την συνεχιζόμενη υποστήριξη του κ. Μαρτίνου, ενώ ανακοίνωσε την επιστημονική 2ημερίδα που διοργανώνεται  στις 13 και 14 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο του Κ.Υ. όπου έγινε και η κοπή της πίτας. 

Απ’ το δήμαρχο Ρ-Π κ. Βασίλη Πιστικίδη που από καρδιάς μίλησε εκφράζοντας και όλους τους δημότες, ότι δεν είναι δυνατό να παραμένει αυτό το μοναδικό κέντρο εκτός εφημερίας, όταν καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο των κατοίκων του οικείου δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής και των νησιών που εξυπηρετούνται απ’ το λιμάνι της Ραφήνας. «Δεν είναι δυνατόν, είπε, να μην αξιοποιούνται οι αυξημένες δυνατότητες του συγκεκριμένου κέντρου που μπορεί κάλλιστα να αντιμετωπίσει πολλά περιστατικά που άλλως καταλήγουν στις κεντρικές μονάδες οι οποίες υπερφορτώνονται, με αποτέλεσμα και οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται και οι γιατροί να πιέζονται πάνω απ’ τις ανθρώπινες δυνατότητές τους». Τόνισε επίσης τις ενέργειες του δήμου για τη λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας με όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά, ώστε να συνδεθούν οι δύο δημοτικές ενότητες του οικείου δήμου μεταξύ τους, με πρώτιστη τη σύνδεση Ραφήνας και Πικερμίου με το Κ.Υ. που ξεκινά απ’ την Άνοιξη. Επίσης εξέφρασε την επιθυμία το εν λόγω κέντρο να αποκτήσει το όνομα του μεγάλου ευεργέτη κ. Θανάση Μαρτίνου.

Απ’ τους γιατρούς και το παραϊατρικό προσωπικό που όχι μόνο υποδέχτηκαν εγκάρδια τον κ. Μαρτίνο, αλλά και του μετέφεραν τα καλά λόγια για το πρόσωπό του, που ακούν απ’ τους χρήστες των υπηρεσιών του κέντρου.

Αφήσαμε τελευταία τη κοπή της πίτας, ή μάλλον των δύο, με τη μία να κόβει ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης και την άλλη ο κ. Μαρτίνος, ο οποίος με τη σειρά του απευθύνθηκε στο ακροατήριο εκφράζοντας κι ο ίδιος την ικανοποίησή του για το έργο που προσφέρουν σ’ ένα τόσο κρίσιμο πεδίο όπως η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Ακολούθως ο κ. Μαρτίνος τράβηξε και το λαχνό αντί του κλασικού φλουριού, που αντιστοιχεί με τρεις μέρες ρεπό. Τυχερή αναδείχτηκε η νοσηλεύτρια του παιδιατρικού κ. Βασιλική Σοφλάκη.

Ο δήμαρχος κ. Πιστικίδης συνοδευόταν απ’ τους αντιδημάρχους κ.κ. Βαγγέλη Μπουρνούς, Αντώνη Παλπατζή, Γιώργο Κοκκόλη, Παναγιώτη Καλφαντή και Δήμητρα Τσεβά-Μήλα. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα