24.5 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΑΣΗ ΨΥΧΩΝ & ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ

ΙΑΣΗ ΨΥΧΩΝ & ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ

Χτες Παρασκευή βράδυ 1ης Ιουνίου ο ναός των Αγίων Γεωργίου & Αλεξάνδρου του Κ.Υ. Ραφήνας με αφορμή τη νηστεία των Αγίων Αποστόλων λειτούργησε για άλλη μια φορά μετά την επιθυμία του προσωπικού του Κ.Υ. Χτες λοιπόν στις 8.30 το βράδυ έγινε αγιασμός και τέλεση ευχέλαιου προς ίαση ασθενειών. Το Κ.Υ. χτες λειτουργούσε με αυξημένη εφημερία οπότε υπήρχαν αρκετοί γιατροί ειδικοτήτων, κάποιοι εκ των οποίων μπόρεσαν να παρακολουθήσουν το μυστήριο έστω και λίγο εφ’ όσον δεν ήταν απαραίτητη η παρουσία τους εντός του κέντρου λόγω εκτάκτου περιστατικού. Όσοι δεν μπόρεσαν επειδή φρόντιζαν ασθενείς, απλά μνημονεύτηκαν υπέρ υγείας των ιδίων και των οικογενειών τους. Παρούσα ήταν κι η υπεύθυνη του κέντρου κα Νατάσα Ζαρζάλη με μία συνάδελφό της από τα νότια προάστια, αρκετοί πιστοί που είχαν ενώ την όλη προετοιμασία του τελετουργικού ανέλαβε η κα Αναστασία Μόσχου οδοντίατρος του κέντρου.

Ο πατέρας Νικόλαος πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Διασταύρωσης Ραφήνας, τέλεσε το μυστήριο που παρακολούθησαν γιατροί και πιστοί. Μετά το τέλος ο παπά-Νικόλας έκανε ένα ενδιαφέροντα συνειρμό καθώς στο ναό γίνεται ίαση ψυχών, ενώ στο Κ.Υ. που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής γίνεται ίαση σωμάτων «πάντα βέβαια, τόνισε, με τη βοήθεια του Θεού όπως γνωρίζουν καλά οι γιατροί όπου στις πολύ δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν όπου αφού έχουν κάνει τα πάντα για τον άρρωστο αφήνουν το αποτέλεσμα της πλήρους ίασης στα χέρια του Μεγαλοδύναμου Θεού».

Αμέσως μετά ο πατήρ Νικόλαος πήγε στο Κ.Υ. όπου ράντισε με αγιασμό τους εφημερεύοντες κι όλους τους χώρους, μάλιστα η υπεύθυνη ασφαλείας του κέντρου ξεκλείδωσε όλα τα ιατρεία που ήταν κλειστά λόγω μη εφημερίας ώστε να δεχτούν κι εκεί την ευλογία . Φτάνοντας στη κλειστή είσοδο της υπό αναβάθμιση- ανακαίνιση πτέρυγας όπου ο ιερέας ενημερώθηκε για τη νέα δωρεά της οικογένειας Μαρτίνου, όταν ρώτησε πότε θ’ αρχίσουν οι εργασίες για να του απαντηθεί ότι δεν γνωρίζει κανείς αφού η δωρεά κολλά γραφειοκρατικά, ζήτησε ν’ ανοίξει κι αυτή ώστε να αγιαστεί και υποσχέθηκε να δεηθεί υπέρ της έναρξης των εργασιών αφού το εν λόγω κέντρο εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής και των κατοίκων των νησιών που εξυπηρετούνται απ’ το λιμάνι της Ραφήνας.

Να πούμε τέλος ότι στο Ναό των Αγίων Γεωργίου & Αλεξάνδρου το απόγευμα της 1ης Ιουλίου θα τελεστεί αγρυπνία για την εορτή της Παναγίας των Βλαχερνών. Επίσης εκείνη την ημέρα που είναι πρώτη του μήνα και εορτή των Αγίων Αναργύρων θα τελεστεί και αγιασμός. Περισσότερες λεπτομέρειες θ’ ακολουθήσουν σε άλλη ανάρτηση πιο κοντινή της αγρυπνίας.    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα