27 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΩΝΙΔΕΣ: ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΑΣ & ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ/ΟΥΣ ΕΣΑΣ

ΙΩΝΙΔΕΣ: ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΑΣ & ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ/ΟΥΣ ΕΣΑΣ

Δυναμικό παρόν σε πολύ σημαντικές προσπάθειες που στόχο έχουν την αλληλεγγύη προς τους έχοντες ανάγκη, πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γυναικών «Ιωνίδες» παρότι η διάρκεια ζωής του συλλόγου μετρά κάποιους μήνες.

Η πρόσφατη πύρινη τραγωδία που έπληξε τη Ραφήνα, το Μάτι και το Νέο Βουτζά, δεν ήταν δυνατό ν’ αφήσει ασυγκίνητες τις Ιωνίδες, που κατάφεραν με τις γνωριμίες τους να εξασφαλίσουν μια σημαντική συνάντηση με στόχο τη χορηγία προς τους πληγέντες.

Έτσι όταν η Ιωνίδα Χριστίνα Λαμπίρη ενημερώθηκε για την πρόθεση του Δημάρχου Οδησσού να επισκεφτεί τις καμένες εκτάσεις δεν έχασε καιρό και σε συνεργασία με τον σύντροφό της Θανάση Αδαμόπουλο και την Πρόεδρο των Ιωνίδων Σίσσυ Κατσούδα, κινήθηκαν γρήγορα κι οργάνωσαν μια συνάντηση των δύο Δημάρχων στο Δημαρχείο της Ραφήνας.

Ευτυχής σύμπτωση ότι ο Δήμαρχος Οδησσού Gennadiy Trukhanov συνοδευόταν απ’ τον ομογενή μας στην Οδησσό Παντελή  Μπούμπουρα ιδρυτή του ομώνυμου Κοινωφελούς Ιδρύματος, που το ζεύγος Κατσούδα – Κοκκίνου είχαν γνωρίσει στο πρόσφατο ταξίδι τους στην Αμερική.

Η συνάντηση αυτή, που διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα, απέδωσε ως πρώτη χορηγία ένα ολοκαίνουργο θρυμματιστή, απαραίτητο όσο ποτέ στο δήμο, κατόπιν εισήγησης της Ιωνίδας Σίσσυ Κατσούδα, αλλά και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο δήμων.

Ο δήμαρχος Οδησσού αποδείχτηκε άνθρωπος με βαθιά Ορθόδοξη πίστη και αδελφοσύνη για τους Έλληνες λόγω τον ιστορικών δεσμών που μας συνδέουν με την Οδησσό, όπου ιδρύθηκε κι η Φιλική Εταιρεία που πρωτοστάτησε στην απελευθέρωση των Ελλήνων απ’ τη τουρκική σκλαβιά 400 ετών.

Οι Ιωνίδες δέχτηκαν τα εύσημα απ’ τον δήμαρχο της Οδησσού, ο οποίος εντυπωσιάστηκε απ’ τη βοήθεια που παρέχουν στην αυτοδιοίκηση και καλοτύχισε τον οικοδεσπότη δήμαρχο ότι έχει δίπλα του ένα τόσο δραστήριο σύλλογο. Μάλιστα δώρισε στην Πρόεδρο κα Κατσούδα ένα νόμισμα που αναπαριστά το δήμο του, την Οδησσό, που αριθμεί 1 εκ. κατοίκους και είχε μια ακμάζουσα ελληνική παροικία τον 19ο αιώνα.

Ανταποδίδοντας η Πρόεδρος κάλεσε τις Ιωνίδες Μαρία Αποστολάκη και Μαρία Κωνσταντίνου να δώσουν τα δώρα που είχαν οι ίδιες ετοιμάσει στον Δήμαρχο Οδησσού και στον κο Παντελή Μπούμπουρα.

Η Μαρία Κωνσταντίνου παρέδωσε ένα πινακάκι που είχε φιλοτεχνήσει η ίδια, που όπως διευκρίνισε η Σίσσυ Κατσούδα, είναι ζωγραφισμένο σε μαύρο φόντο όπως οι καμένες περιοχές όπου φαντάζει η μορφή μιας Ιωνίδας (το λογότυπο του Συλλόγου) ενώ στο άκρο αριστερά φιγουράρει ένα ηλιοτρόπιο που φωτίζει τον πίνακα, σαν την ελπίδα που παραμένει ζωντανή, εις ανάμνηση της συνάντησης αυτής. Ο δήμαρχος εντυπωσιασμένος δήλωσε ότι θα το τοποθετήσει σε περίοπτη θέση στο γραφείο του και μάλιστα υποσχέθηκε στη ζωγράφο να της στείλει φωτογραφία όπου θα φαίνεται πως έχει τοποθετηθεί.

Η Μαρία Αποστολάκη έδωσε ένα μπρελόκ με το λογότυπο του Συλλόγου για να θυμάται κι αυτός την σημαντική τούτη μέρα, πολύ δε περισσότερο καθώς ο ίδιος ως ιδιοκτήτης οικοπέδου στο Νέο Βουτζά προτίθεται να κατασκευάσει μεγάλο σπίτι εκεί. Όταν δε ο δήμαρχος Ρ-Π του είπε ότι σ’ ένα χρόνο από σήμερα το τοπίο θα έχει αποκατασταθεί ώστε ν’ αρχίσει την οικοδομή, ο κος Μπούμπουρας του είπε ότι θα ξεκινήσει άμεσα οπότε η ολοκλήρωση των δύο έργων να συμπέσει. Άλλωστε τόνισε ότι κατοικεί στα Γλυκά Νερά όπου μοιράζεται το χρόνο του μεταξύ αυτών και της Οδησσού. Και οι δύο Ιωνίδες συνόδεψαν τα δώρα μ’ ένα ηλιοτρόπιο που είναι το σήμα κατατεθέν του συλλόγου, ενώ ο κος Μπούμπουρας ενημέρωσε ότι στην Οδησσό καλλιεργούνται ηλιοτρόπια.

Κατόπιν τούτων η αντιπροσωπεία των Ιωνίδων με επικεφαλής τον κο Αδαμόπουλο και τον κο Κόκκινο, συνόδεψαν τους φιλοξενούμενους σ’ ένα οδοιπορικό στις καμένες περιοχές: στο Κόκκινο Λιμανάκι όπου το σπίτι του ζεύγους Λαμπίρη-Αδαμόπουλου υπέστη πολλές ζημιές απ’ τη φωτιά και στο Μάτι όπου ο φιλοξενούμενος δήμαρχος επισκέφτηκε την εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου που σαν από θαύμα έμεινε ανέγγιχτη απ’ τη φωτιά που κατέκαψε τα πάντα ολόγυρα, χωρίς καν να μαυρίσει το κάτασπρο χρώμα της.

Ακολούθως επισκέφτηκαν το Μοναστήρι του Παντοκράτορα όπου ο δήμαρχος Gennadiy Trukhanov είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει ευλαβικά και να μάθει την ιστορία της πολλών αιώνων μονής. Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη έγινε σε ώρα που το μοναστήρι παραμένει κλειστό, αλλά λόγω των ειδικών συνθηκών ειδοποιήθηκε η γερόντισσα η οποία έδωσε εντολή να ανοίξει η πύλη ώστε ο ξεχωριστός επισκέπτης να μπορέσει να προσκυνήσει.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα