22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΙΩΝΙΔΕΣ: ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ – ΜΑΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΙΩΝΙΔΕΣ: ΤΙΜΗ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ – ΜΑΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Μια διαφορετική επίσκεψη πραγματοποίησαν το απόγευμα οι κυρίες Σίσσυ Κατσούδα, Μιμίκα Γεωργακοπούλου και Τασούλα Κάρλου του συλλόγου γυναικών «Ιωνίδες», στο Νέο Ψυχικό όπου το πρώτο σπίτι και τα εργαστήρια της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Εστία», με σκοπό να τιμήσουν την πρόεδρο κ. Έφη Προκοπάκη και τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου για το σημαντικό έργο τους, λόγω της αυριανής παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας.

Οι Ιωνίδες θέλοντας ν’ αποφύγουν τις συνηθισμένες εκδηλώσεις, σκέφτηκαν να τιμήσουν τη Γυναίκα κι επί πλέον Μάνα παιδιού με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που της προσθέτει μία επί πλέον αγωνία για το τι θα γίνει το ενήλικο-παιδί όταν η ίδια θ’ αδυνατεί να το φροντίσει.  Βάση αυτού του βασανιστικού ερωτηματικού πέντε γυναίκες-μάνες ξεκίνησαν να στήνουν την Εστία προ 35 ετών, που σήμερα αριθμεί τρία σπίτια διαβίωσης κι ένα πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής όπου εκπαιδεύονται-απασχολούνται 80 παιδιά.

Προς τούτο οι Ιωνίδες ετοίμασαν μοσχομυριστά λουλουδένια μπουκετάκια, τα συνόδευσαν μ’ ένα εγχάρακτο με το λογότυπο του συλλόγου μενταγιόν και τα πρόσφεραν ως δώρο τιμής στην πρόεδρο κ. Προκοπάκη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εστίας. Παρά την απροσδόκητη έκπληξη η κ. Προκοπάκη ανταπέδωσε την ευγενική χειρονομία δωρίζοντας στις τρεις κυρίες από ένα μενταγιόν-γούρι του 2018 της Εστίας.

Βέβαια οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εδώ αφού όταν έφθασαν οι Ιωνίδες μια παρέα  εθελοντριών βρίσκονταν ήδη εκεί πίνοντας καφέ, οπότε έγιναν μια μεγάλη παρέα που χάρηκαν τη γνωριμία μεταξύ τους.

Φεύγοντας οι Ιωνίδες, αγόρασαν δωράκια απ’ την καλόγουστη έκθεση χειροτεχνημάτων των παιδιών της Εστίας κι ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Πικέρμι όπου η έδρα τους και το σπίτι «Λίλιαν» της Εστίας. Επίσης αντάλλαξαν ιδέες για από κοινού εκδηλώσεις τόσο για τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων, όσο και την προς τα έξω καλύτερη εικόνα των δύο φορέων.

Ήταν μια αξιοπρόσεκτη πρωτοβουλία των Ιωνίδων για την οποία είναι άξιες συγχαρητηρίων.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα