24.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΛΟΓΩ ΑΡΧΑΙΩΝ

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΛΟΓΩ ΑΡΧΑΙΩΝ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα 1 Δεκεμβρίου στην Παιανία προκειμένου να βρεθεί λύση στα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή και αφορούν κυρίως στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της υλοποίησης των έργων της αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Παιανίας Σπύρος Στάμου, ο Δ/ντης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ανατολικής Αττικής Γιάννης Ασπρουλάκης, οι επιβλέποντες του έργου: Βέρα Χατζηανδρέου από την ΠΕ Ανατολικής Αττικής και από το Τμήμα Υδραυλικών Έργων – Λιμενικών Έργων – Εγγείων Βελτιώσεων της Περιφέρειας Αττικής ο Προϊστάμενος Σταύρος Λαζαρίδης, εκπροσωπώντας την κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων ο   κ. Ιακωβίδης και εκ μέρους της εταιρείας που εκτελεί το έργο της αποχέτευσης ομβρίων ο κ. Κατσανός, δημοτικοί σύμβουλοι Παιανίας, καθώς και επαγγελματίες – καταστηματάρχης της περιοχής.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και το φλέγον ζήτημα του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των έργων, μετά και τη σημαντική καθυστέρηση που έχει παρουσιαστεί από την αρχαιολογική υπηρεσία λόγω ευρημάτων στην περιοχή, αλλά και οι τεράστιες επιπτώσεις που έχει επιφέρει όλη αυτή η καθυστέρηση στη λεωφόρο Λαυρίου, η οποία παραμένει κλειστή εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα τόσο μέσα στην πόλη της Παιανίας, καθώς λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Λαυρίου, η κίνηση των οχημάτων διοχετεύεται σε παρακαμπτήριους δρόμους προκαλώντας ταλαιπωρία στους κατοίκους της περιοχής και τους διερχόμενους οδηγούς, αλλά κυρίως επιβαρύνει σημαντικά τα καταστήματα της συγκεκριμένης λεωφόρου που έχουν οδηγηθεί σε μαρασμό και κινδυνεύουν με κλείσιμο.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, συμφωνήθηκε από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Αττικής και των ανάδοχων εταιρειών, να επιμεριστούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης στη λεωφόρο Λαυρίου και ορίστηκε ως προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών το προσεχές δεκαήμερο ώστε να παραδοθεί μετά το πέρας αυτού στην κυκλοφορία.

Με αυτή τη λύση που αποτέλεσε πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, θα δοθεί σημαντική ανακούφιση στην πόλη και στα καταστήματα της περιοχής ενόψει της εορταστικής περιόδου. Επιπλέον, ο κ. Φιλίππου κάλεσε τους κατοίκους της Παιανίας να δείξουν κατανόηση και υπομονή, καθώς με την ολοκλήρωση των δύο σημαντικών αυτών έργων υποδομής, θα λυθούν οριστικά τα προβλήματα της αποχέτευσης και της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής που τους ταλαιπωρούν για δεκαετίες. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα