25.9 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Επιστολή σχετικά με την πορεία υπόθεσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε οικία στο νέο σχέδιο Ραφήνας, κατέθεσαν σήμερα στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ραφήνας-Πικερμίου. Στην ίδια επιστολή υπενθυμίζουν ότι αναμένουν ακόμα την απάντηση της δημοτικής αρχής στην επιστολή τους με αριθμό πρωτοκόλλου 10910/29-10-2014 σχετικά με το ερωτηματολόγιο Φούχτελ για την καταγραφή των δημοτικών περιουσιακών στοιχείων και πόρων.

Η επιστολή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ακολουθεί:

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου κο Πιστικίδη Βασίλη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου

ΘΕΜΑ: Παρέμβαση για επίλυση του ζητήματος με την κεραία της οδού Καλεμκερή

Αξιότιμε κε Δήμαρχε,

Με ιδιαίτερο σκεπτικισμό παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα να οξύνεται ιδιαίτερα η κατάσταση σχετικά με την κεραία κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Καλεμκερή 19 που φαίνεται να έχει “ανάψει φωτιές” στους κατοίκους της περιοχής. “Φωτιές” που έφτασαν μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο με εκφράσεις που δεν αρμόζουν σε μια λειτουργία θεσμική, όπως η συνεδρίαση του ανώτατου αυτού τοπικού οργάνου, και με πράξεις αν μη τι άλλο που δεν τιμούν καθόλου τη δημοκρατική διαδικασία.

Είναι αλήθεια πως μεγάλη ποικιλία κεραιών δημιουργούν λοβούς εκπομπής σε συχνότητες και σε ισχύ που δημιουργούν βλαβερά πεδία για τον ανθρώπινο οργανισμό σε κοντινή τους ακτίνα. Είναι επίσης ευρέως επιστημονικά ελεγμένο πως υπάρχουν και κεραίες που εκπέμπουν αντίστοιχα σε μη επικίνδυνο για τον άνθρωπο διάστημα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Η επιστημονική κοινότητα όμως έχει προνοήσει κι έχει καταρτίσει σχετικούς κανόνες λειτουργίας για όλες, ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, για να διασφαλίσει την υγεία των πολιτών.

Ύστερα από επικοινωνία του Τομεάρχη Ανατολικής Αττικής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, πρ. υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου, Φυσικού και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Καραγεωργίου Δημήτρη με τον κο Τσιτομενέα Στέφανο (Δρα Φυσικό-Ηλεκτρονικό-Ραδιοηλεκτρολόγο), Ομότιμο Καθηγητή ΤΕΙ Πειραιά στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και επικεφαλής της ομάδας μετρήσεων ακτινοβολιών του εργαστηρίου του ΤΕΙ διασφαλίστηκε ήδη από εμάς η προθυμότητα του να έρθει και να πραγματοποιήσει μετρήσεις με ηλεκτρονικό εξοπλισμό στο επίμαχο σημείο.

Επειδή φαινόμενα έξαρσης αντιδικιών στο ΔΣ και παρακώλυσης των δημοκρατικών διαδικασιών θα πρέπει να αποφευχθούν στο μέλλον,

Επειδή είναι μέγα λάθος να επιτρέπεται η εκμετάλλευση της άγνοιας συμπολιτών μας λόγω παραπληροφόρησης με υστερόβουλα ή μη κίνητρα,

Επειδή, σε περίπτωση που όντως συντρέχει εν προκειμένω κίνδυνος για την υγεία, θεωρούμε απαράδεκτο αυτό να συμβαίνει με κίνητρο το εταιρικό ή ατομικό κέρδος,

Επειδή ως θεσμικοί φορείς αυτού του τόπου οφείλουμε να παρέμβουμε για να διασφαλίσουμε την υγεία των συμπολιτών μας με κάθε διαθέσιμο μέσο αν αυτή διατρέχει κίνδυνο,

Ζητούμε από τη δημοτική αρχή να ακολουθήσει επίσημη διαδικασία πρόσκλησης των πλέον αρμοδίων για να ελέγξουν την επικινδυνότητα ή μη της κεραίας. Αυτό θα πρέπει να γίνει βεβαίως εφόσον πρώτα εξασφαλιστεί από όλες τις πλευρές πως θα σεβαστούν το αποτέλεσμα των μετρήσεων, προχωρώντας σε όποιες ενέργειες απορρέουν από αυτό. Στη συνέχεια, αρκεί μια ηλεκτρονική επιστολή εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής στον κο καθηγητή με την οποία να ζητά την παρουσία στο χώρο της ερευνητικής ομάδας του ΤΕΙ για να πάρει μετρήσεις.  Ευελπιστούμε σε άμεση κινητοποίηση σας!

Μετά τιμής,

Ανεξάρτητοι Έλληνες Ραφήνας-Πικερμίου

Υ.Γ.: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον βεβαίως αναμένουμε ακόμα την απάντησή σας στην επιστολή μας με αριθμό πρωτοκόλλου 10910/29-10-2014 σχετικά με το ερωτηματολόγιο Φούχτελ για την καταγραφή των δημοτικών περιουσιακών στοιχείων και πόρων, ενόψει κατασχέσεων που προγραμματίζει σε αυτά η Τρόικα. Το λάβατε; Το συμπληρώσατε; Αν όχι, τι σκοπεύετε να κάνετε; Η δημοτική μας περιουσία βρίσκεται σε κίνδυνο. Έχουν ήδη παρέλθει 50 ημέρες και απάντηση δεν λάβαμε, ούτε εμείς ούτε οι συμπολίτες μας!

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα