16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΑΦΟΒΑ ΣΤΑ ΜΜΜ, ΤΟ TRIPSLEEP ΘΑ ΣΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ

ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΑΦΟΒΑ ΣΤΑ ΜΜΜ, ΤΟ TRIPSLEEP ΘΑ ΣΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ

Τι θα σκεπτόσαστε αν κάποιος σας έλεγε ότι μπορείτε να πάρετε τον υπνάκο σας στο λεωφορείο, το μετρό, τον προαστιακό, χωρίς να χάσετε τη στάση προορισμού σας; Πριν απορρίψετε την ιδέα ως εξωπραγματική, σας ενημερώνουμε ότι μια παρέα τεσσάρων πολύ νέων ανθρώπων έλυσε ήδη το πρόβλημά σας.

Ο Γιάννης Μπάτας (CEO), Γιάννης Καζαντζής (CMO) , Γιώργος Μπούμης (iOS Developer)και Κωσταντίνος Ρέππας (Android Developer), δημιούργησαν μια εφαρμογή το Τripsleep, σύμφωνα με την οποία  το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τη διεύθυνση σας στο χάρτη, να κοιμηθείτε τον ύπνο του δικαίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς και το Tripsleep θα σας ξυπνήσει πριν φτάσετε στο προορισμό σας!

Η ιδέα γεννήθηκε απ’ τη διάθεση της παρέας, να βοηθήσει τους επιβάτες των ΜΜΜ που όντας κουρασμένοι θέλουν να κοιμηθούν στη θέση τους και είτε λαγοκοιμούνται φοβούμενοι ότι δεν θα ξυπνήσουν στη στάση τους, είτε κοιμούνται αλλά χάνουν το προορισμό τους, είτε βάζουν ξυπνητήρι υπολογίζοντας πάνω-κάτω την ώρα που υπολείπεται μέχρι τη στάση τους και τις περισσότερες φορές ξυπνούν πολύ πιο πριν.    
Εντοπίζοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα ο 18χρονος Γιάννης Μπάτας, ιδρυτής πλέον της εφαρμογής Tripsleep, αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι πρωτοπόρο που να έρχεται να λύσει ακριβώς αυτό το πρόβλημα. Άδραξε λοιπόν  την ευκαιρία που του δινόταν να συμμετάσχει στο Startupbus Greece και εκεί δημιούργησε την ομάδα που θα έκανε την ιδέα του πράξη. Πετυχημένα όλη η ομάδα του Τripsleep νίκησε στην κατηγορία  του Milestones Competition ενάντια 45 ομάδων από τα υπόλοιπα 6 Startupbuses της Ευρώπης στα τέλη Οκτώβριου και πέρασαν στους 9 φιναλίστ.

Με τη χρήση της εφαρμογής Tripsleep και οι τρεις περιπτώσεις καλύπτονται με τον καλύτερο τρόπο και τεράστιο όφελος αφού ο χρήστης απλά βάζει τον προορισμό του στη εφαρμογή που τον ξυπνά πριν φτάσει στη στάση του. 

Η ομάδα, το μεγαλύτερο μέλος της οποίας είναι 23 ετών, βρίσκεται στο στάδιο κατασκευής της εφαρμογής και θέλει να την κατασκευάσει με τέτοιο τρόπο που να είναι εύκολη στη χρήση, απλά τοποθετείται στο χάρτη το σημείο προορισμού, γρήγορη και να ξυπνάει τους χρήστες στο ακριβές σημείο που εκείνοι επιθυμούν.

Όπως λένε μάλιστα οι εμπνευστές του σχεδιασμού, η τεχνολογική εξέλιξη τους έχει βοηθήσει στο να μπορεί το καθένας τους να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της δουλειάς από το χώρο του, έχοντας όμως ταυτόχρονα τη δυνατότητα για συνεχή επικοινωνία αλλά και συνεργασία εξ αποστάσεως με την υπόλοιπη ομάδα.

Στην εποχή μας όλα φαίνεται ότι εξελίσσονται πολύ γρήγορα, αφού η προαναφερόμενη ομάδα σε μόλις μερικές εβδομάδες έχει κερδίσει ήδη σε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, έχει συμμετάσχει στους τοπικούς τελικούς της Νότιας Ευρώπης  του Get in the Ring και έχει αποσπάσει τα καλύτερα δυνατά σχόλια πριν ακόμα βγει στην αγορά. 

Φανταστείτε με τη θέληση που έχει αλλά και την αγάπη για αυτό που κάνει, που μπορεί να φτάσει σε ένα χρόνο!

Φανταστείτε όμως και σεις που επιθυμείτε να πάρετε ένα υπνάκο στο μέσο μεταφοράς σας, χωρίς άγχος και φόβο ότι θα χάσετε τη στάση προορισμού σας, πόσα κερδίζετε απ’ την εν λόγω εφαρμογή.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα