14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Τ. Ο. ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Τ. Ο. ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

Μεγάλη προσέλευση μελών της Νέας Δημοκρατίας παρατηρήθηκε στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη προέδρων και μελών της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ραφήνας-Πικερμίου (ΔΗΜ.Τ.Ο. Ρ-Π) και συνέδρων για το 10ο τακτικό συνέδριο του κόμματος στις 22-24 Απριλίου. Αυτό είναι το καλό σενάριο.

Το κακό σενάριο είναι ότι πολλά μέλη που είχαν ψηφίσει και τις δύο Κυριακές για την ανάδειξη προέδρου της Ν.Δ. έφευγαν απογοητευμένα γιατί δεν υπήρχαν στις καταστάσεις αυτών που μπορούν να ψηφίσουν. Με τον τρόπο αυτό ένα κόμμα που μόλις πριν λίγο ανέδειξε το νέο του αρχηγό, έρχεται να δυσαρεστήσει αρκετούς ψηφοφόρους του.

Πολύ δε περισσότερο αφού έδωσε πράσινο φως του εκλέγεστε σε άτομα που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν στην ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, αλλά επαναβεβαίωσαν την εγγραφή τους ως μέλη στην παράταση. Έτσι έχουμε το εξής περίεργο, να εκλέγονται άτομα, ακόμα κι ως πρόεδροι Τ.Ο., που γύρισαν τη πλάτη σε μεγάλης σημασίας εσωκομματική διαδικασία όπως η εκλογή προέδρου και να μη έχουν το δικαίωμα ψήφου παλιά στελέχη και μέλη ετών.

Στη περίπτωση της Ραφήνας-Πικερμίου παρατηρήθηκε το οξύμωρο! Υποστηρίχτηκε από αποτυχημένους και μη αιρετούς ακόμα και μη μέλη της Ν.Δ., η απερχόμενη πρόεδρος της Τ.Ο. που επί τρία χρόνια χαρακτηρίστηκε από πλήρη ανυπαρξία (ούτε γραφείο δεν μπόρεσε να ανοίξει) και κατηγορήθηκε η συνυποψήφιά της Ιφιγένεια – Άννα Βαρδοπούλου που εθελοντικά υπηρέτησε την τοπική οργάνωση, ως δήθεν πουλέν του πρώην δημάρχου Γιώργου Χριστόπουλου.

Έτσι οι εσωκομματικές εκλογές μετατράπηκαν κατά κάποιο τρόπο σε μια ακόμα δημοτική αναμέτρηση με μόνο στόχο τον πρώην δήμαρχο κ. Χριστόπουλο.

Ωστόσο η κ. Βαρδοπούλου χωρίς τη στήριξη κανενός, πάλεψε μόνη και κατάφερε να καταξιωθεί πρωτίστως σε κεντρικό επίπεδο. Ένεκα τούτου και με το βαρύ βιογραφικό που κουβαλά, τόσο σε ειδίκευση, όσο και σε προσφορά στα κοινά και το κόμμα, (δεν πρέπει να παραλειφτεί ότι ήταν πρόεδρος και τις δύο Κυριακές των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της Ν.Δ.), σίγουρα θα αξιοποιηθεί απ’ τη Συγγρού σε θέση ευθύνης άσχετα με το αποτέλεσμα.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν υποψήφια μέλη που υποστήριζαν την απερχόμενη πρόεδρο, καθώς δημιουργούσαν κάθε τόσο μικροεπεισόδια, με αποκορύφωση την επίθεση που δέχτηκε ο ΟΝΝΕΔίτης γιος του κ. Χριστόπουλου Χάρης από υποψήφιο του Πικερμίου που τον απείλησε με χειροδικία, αναγκάζοντας μέλη της ΟΝΝΕΔ που ήταν παρόντα να καταθέσουν ένσταση. Ενώ κατατέθηκε και μήνυση.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα