20.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΙ Η ΠΑΡΕΑ...

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ

Σφοδρή επίθεση κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ολομέτωπη εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. στην ομιλία του που έριξε την αυλαία του 10ου Συνέδριου της Ν. Δημοκρατίας. Ένα συνέδριο που στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία παρότι ετοιμάστηκε σε χρόνο ρεκόρ, τόσο απ’ τη μεγάλη συμμετοχή (5000 χιλιάδες σύνεδροι και παρατηρητές), όσο και απ’ τις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι διάφορες γραμματείες του κόμματος.  

Σήμερα Κυριακή με την ολοκλήρωση των εργασιών και τις ομιλίες του κ. Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, ακολούθησε η ψηφοφορία για την εκλογή των μελών της Πολιτικής Επιτροπής, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν αύριο.

«Να φύγει μια ώρα αρχύτερα ο κ. Τσίπρας με την παρέα του» ήταν η προσφιλής φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη που επανέλαβε αρκετές φορές, ενώ άφησε σαφή υπονοούμενα με τη φράση «ο πρωθυπουργός έθαψε τρία μέτρα κάτω από τη γη την ελπίδα των Ελλήνων».

Κάλεσε δε τους πολίτες που ασφυκτιούν κάτω από τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που φέρνει για ακόμα μια φορά η συνεχιζόμενη για δεύτερη φορά ‘‘διαπραγμάτευση’’ του κ. Τσίπρα που δε διδάχτηκε τίποτε απ’ τα παθήματα της πρώτης, βροντοφωνάζοντας «ελάτε να διώξουμε την κυβέρνηση των ανίκανων. Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας. Δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Η κυβέρνηση διακωμωδεί τους θεσμούς. Η απαξίωση των θεσμών εντείνεται ραγδαία προσβάλλοντας ολόκληρο το ανοσοποιητικό σύστημα της χώρας. Ο πρωθυπουργός προσλαμβάνει ως σύμβουλο κάποιον χωρίς βιογραφικό και με δόγμα η καριέρα είναι χολέρα. Προσλαμβάνει ένα μπουλούκι ανθρώπων. Ποτέ ξανά τόσοι υπουργοί δεν έχουν πει τόσες σαχλαμάρες σε τόσο σύντομο διάστημα. Όταν δεν υπάρχει καμία ντροπή η παρακμή καλπάζει. Η πρώτη φορά αριστερά κατάφερε να μεγεθύνει όλα τα κακά της μεταπολίτευσης.

Το 10ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ φθάνει στο τέλος του και σηματοδοτεί μία νέα αρχή, σηματοδοτεί την ανόρθωση της Ελλάδας. Προτείναμε μία νέα συμφωνία αλήθειας και τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι μηνύματα ενθουσιασμού. Γεννιέται σήμερα ένας νέος πατριωτισμός που ενώνει όλους του Έλληνες και έχει αποστολή την αναμόρφωση της Ελλάδας. Η αναμόρφωση περνά μέσα από την άμεση απομάκρυνση της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά.

Ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει και σύντομα η ΝΔ θα αναλάβει εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας».  

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που μίλησε πριν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με την ευκαιρία αυτή ο πρώην πρωθυπουργός έκανε έναν απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας και επιτέθηκε κατά του κ. Τσίπρα για τη διαχείριση της κρίσης, ενώ ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει πολιτικά, ηθικά και δημοσκοπικά.

«Ο λαός έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει εκείνα που κτίσαμε με εκείνα που αυτοί που γκρεμίζουν, συνέχισε. Έγιναν λάθη στο παρελθόν, είναι αλήθεια, και από εκείνους που κυβέρνησαν και από εκείνους που δεν κυβέρνησαν. Ευθύνονται εκείνοι που δεν έκαναν μεταρρυθμίσεις αλλά και εκείνοι που αντιστάθηκαν σε αυτές. Αυτοί που ενέδωσαν στους πειρασμούς του λαϊκισμού και πρωτοστάτησαν με τους ντουντούκες. Διορθώνουμε τα λάθη μας».

Και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο επίμαχο σποτάκι της Ν.Δ. το Γενάρη του 2015: «Όταν βγάλαμε το περίφημο σποτάκι πολλοί αναρωτήθηκαν μήπως κινδυνολογούσαμε. Σήμερα μου λένε και λίγα τους είπες τότε. Γνωρίζει, πλέον, ο Έλληνας ποιος τους είπε τότε την αλήθεια.

Ο Βασιλιάς της Αριστεράς είναι γυμνός. Εμείς εκπροσωπούμε το αύριο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει την ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να επιστρέψει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Ξέρει πώς να το κάνει αυτό. Το Συνέδριό μας είναι Συνέδριο οριστικής νίκης κατά του λαϊκισμού. Συνέδριο ενότητας και συνέδριο ελπίδας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε μαθαίνει από τα λάθη του. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος ένα λάθος. Είναι το ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί. Ο Έλληνας γνωρίζει ποιος έλεγε την αλήθεια και ποιος τον κορόιδευε κατάμουτρα.

Ο κ. Τσίπρας μας λέει το απίστευτο. Πως όλα πάνε καλά. Μετακόμισε σε ένα παράλληλο σύμπαν. Έφερε την Ελλάδα σε ύφεση και καμαρώνει από επάνω. Μας έφερε σε capital controls και θέλει να του πούμε και μπράβο.

Σήμερα διογκώνονται συνεχώς τα χρωστούμενα του δημοσίου σε ιδιώτες. Έχει πάρει τα διαθέσιμα. Και τώρα ονειρεύεται πως έφτιαξε και αυτός πλεόνασμα. Εμείς φτιάξαμε πραγματικά πλεονάσματα. Τι σύγκριση προσπαθεί να κάνει ο καημένος. Θυμάμαι έλεγαν προεκλογικά πως δε θέλουν το ΦΠΑ στο 23%. Εννοούσαν πως το θέλουν στο 24% που το έφεραν τώρα… Τώρα μας λέει και το άλλο παραμύθι. Ότι δήθεν τα ίδια μέτρα θα ήμασταν υποχρεωμένοι να τα παίρναμε κι εμείς.

Άλλα εμείς βγαίναμε από τα Μνημόνια. Από την ώρα που μας οδήγησε σε εκλογές ο κ. Τσίπρας άρχισε η μεγάλη ζημιά. Πέρα από το τρίτο Μνημόνιο τώρα του έχουν βάλει και κάβα Μνημόνιο. Αυτό κι αν λέγεται διαπραγμάτευση. Από το 1,5 δις που ζητούσαν από εμάς τώρα ζητούν δώδεκα δις. Αυτός είναι ο λογαριασμός της πρώτης φοράς Αριστερά», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα