21.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΑΘΕ, ΣΗΚΩ, ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ!

ΜΑΘΕ, ΣΗΚΩ, ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ!

Δυστυχώς, ο εφιάλτης του ΧΥΤΑ δεν μας χτυπά πλέον την πόρτα, αλλά έχει μπει με το ενάμιση πόδι στο κατώφλι του σπιτιού μας!

Ο ΧΥΤA Γραμματικού ξεκινά την τρίμηνη πειραματική έναρξη λειτουργίας του, δεχόμενος το πρώτο υπόλειμμα επεξεργασίας λυμάτων με στόχο όσων κινούν τα νήματα του εγκλήματος σε βάρος της περιοχής μας και ολόκληρης της Αττικής να ξεκινήσει η κανονική λειτουργία του σε λίγους μήνες.

Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία στην Ελλάδα. Ούτε η πειραματική λειτουργία του ΧΥΤΑ εν μέσω προεκλογικής περιόδου. Βλέπετε, οι εμπνευστές του εγκλήματος γνωρίζουν καλά ότι ιδιαίτερα σε κλειστές κοινωνίες – όπως αυτή του Δήμου Μαραθώνος – τα ζιζάνια της διχόνοιας και του λαϊκισμού βρίσκουν πάντα πρόσφορο έδαφος να ευδοκιμήσουν, όσο οι κάλπες αρχίζουν να απλώνουν τη σκιά τους πάνω από το πολιτικό τοπίο. Και σε κρίσιμες στιγμές σαν κι αυτές που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες, η διχόνοια και ο λαϊκισμός αποτελούν τους καλύτερους συμμάχους όσων κινούν τα νήματα ενός εγκλήματος που θα βρουν μπροστά τους οι επόμενες γενιές των κατοίκων ολόκληρης της Αττικής.

Οι ευθύνες για τον ερχομό του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό υπάρχουν, αυτό είναι δεδομένο. Δεν είναι, όμως, η στιγμή να αποδοθούν. Γιατί πολύ απλά τώρα αποστολή όλων μας είναι να αποτραπεί το έγκλημα! Να θωρακιστεί το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας.

Οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν είναι χιλιοειπωμένες και ψηφισμένες από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Απλά είναι κινήσεις που ψηφίστηκαν, αλλά ουδέποτε εκτελέστηκαν. Και η προσφυγή σε ένδικα μέσα και η πραγματοποίηση μελέτης που αποδεικνύει την ακαταλληλότητα του χώρου και οι δραστικές ενέργειες που απαιτούνται για να μην καταστεί δυνατή η πρόσβαση των φορτηγών στο χώρο του εργοταξίου. Αποφάσεις που εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται στα χέρια του Εισαγγελέα μετά από κατάθεση των σχετικών εγγράφων από τον – εκείνη την περίοδο ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο και νυν επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ και υποψήφιο Δήμαρχο Μαραθώνα – Σπύρο Λιβαθινό.

Καμιά απόφαση, όμως, καμία ενέργεια, καμία προσφυγή δεν θα αποκτήσει την απαιτούμενη δυναμική, όσο οι ίδιοι οι πολίτες της Αττικής – αλλά ακόμη και του Δήμου Μαραθώνα – δεν έχουμε αντιληφθεί το μέγεθος του εγκλήματος που συντελείται στο Μαύρο Βουνό του Γραμματικού.

Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο ΧΥΤΑ αποτελεί αποκλειστικά πρόβλημα του Γραμματικού και του Βαρνάβα. Ότι η περιοχή που κατασκευάζεται είναι μακριά από τα δικά μας σπίτια άρα «δεν μας απασχολεί». Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός στη μάχη κατά του ΧΥΤΑ: Η έλλειψη ενημέρωσης του πολίτη! Η τεχνητή και απόλυτα πετυχημένη πολυετής δημιουργία ενός κόσμου ψευδαισθήσεων που έχει ουσιαστικά αδρανοποιήσει τις αντιδράσεις της κοινωνίας ολόκληρης της Αττικής.

Η μόλυνση του αέρα και της θάλασσας δεν γνωρίζει σύνορα. Δεν περιορίζεται από φράγματα και μεμβράνες. Η Αττική και όχι μόνο ο Δήμος Μαραθώνος, θα βρεθεί τα επόμενα χρόνια αντιμέτωπη με τον μεγαλύτερο εφιάλτη της. Και αν δεν αντιδράσει τώρα, όταν το αντιληφθεί θα είναι πολύ αργά να το πράξει.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ καλεί, λοιπόν, όλους τους πολίτες να ενημερωθούν για το τι ακριβώς συμβαίνει στο Γραμματικό. Οι επιστημονικές εκθέσεις ακαταλληλότητας του χώρου υπάρχουν καταγεγραμμένες στο διαδίκτυο. Οι εικόνες από τα νερά του Ευβοϊκού, κάθε φορά που φουσκώνουν τα ρέματα σε περίοδο βροχών, επίσης. Οι συνέπειες που θα έχει η λειτουργία του ΧΥΤΑ στην υγεία των κατοίκων του λεκανοπεδίου είναι καταγεγραμμένες εδώ και χρόνια.

Δικαιολογίες, πλέον, δεν υπάρχουν για κανέναν μας! Μάθε, σήκω, αντέδρασε! Μάθε τι συμβαίνει στο Γραμματικό, σήκω από την οθόνη του υπολογιστή σου και αντέδρασε! Βοήθησε να σταματήσει ένα έγκλημα που θα βλάψει ακόμη και τη δική σου οικογένεια! Ένωσε και τη δική σου φωνή με όσους κατοίκους του Γραμματικού και του Βαρνάβα δίνουν εδώ και χρόνια έναν άνισο, μοναχικό αγώνα!

Όχι, ο ΧΥΤΑ δεν απειλεί μόνο τις δικές τους κοινότητες. Απειλεί και το δικό σου σπίτι! Απειλεί και τη δική σου οικογένεια!

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα