21 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ

Εν ψυχρώ δολοφονήθηκε αργά το απόγευμα σήμερα Πέμπτη στο γραφείο του στα Εξάρχεια ο γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Οι δύο δράστες χτύπησαν το κουδούνι του γραφείου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στην οδό Ασκληπιού 154  στις 19:10.  

Ο ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν ενεργός συνδικαλιστής και αρκετές φορές υποψήφιος πρόεδρος με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Γιος του Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, δικηγόρου και βουλευτή της ΝΔ, και πατέρας δύο παιδιών ο ίδιος, γεννήθηκε το 1965 και διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΔΣΑ. Ο αδελφός του Γρηγόρης υπήρξε δήμαρχος Χαλανδρίου. Μάλιστα, μέχρι πρόσφατα κανείς δεν απέκλειε την συμμετοχή του και σε αυτές τις εκλογές, πράγμα όμως που δεν επαληθεύθηκε.

Υπήρξε άνθρωπος της μαχόμενης δικηγορίας, με έφεση κυρίως σε υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος για δεκαετίες ασχολήθηκε με σημαντικές υποθέσεις. Εκπροσώπησε μεταξύ άλλων, τον έμπορο όπλων Θωμά Λιακουνάκο σε όλες τις υποθέσεις του με τη Δικαιοσύνη, αλλά και κατηγορούμενους στην υπόθεση της Energa – Hellas Power και υπήρξε συνήγορος του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γ. Κουρτάκη. Το γραφείο του είχε αναλάβει την υπόθεση της Proton Bank και της συμμορίας των ληστών χρηματοκιβωτίων.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

“Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. & πολύ καλός φίλος” έγραψε στο twitter ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα είχε ο πρωθυπουργός, σχετικά με τη δολοφονία του δικηγόρου Μ. Ζαφειρόπουλου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

O γνωστός δικηγόρος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έπεσε νεκρός από τα πυρά ανδρών οι οποίοι μπήκαν στο γραφείο του και τον πυροβόλησαν.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα  βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τον αποτροπιασμό της και τη βαθιά της θλίψη για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
 
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αναμένει από τις Αστυνομικές Αρχές το αυτονόητο: Να διαλευκάνουν το ταχύτερο δυνατόν το στυγερό αυτό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας.
 
Εκφράζουμε στους οικείους του τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα