20 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Παρά το συννεφιασμένο ουρανό, το ψιλόβροχο και την μισάωρη καθυστέρηση άφιξης των Ιερών Λειψάνων του προστάτη της θάλασσας και Mεγίστου Αγίου Νικολάου από την Άνδρο στη Ραφήνα, χθες Κυριακή 20 Μαΐου, με πλοίο του λιμενικού σώματος, οι αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου ανέμενε υπομονετικά επιφυλάσσοντας μεγαλειώδη υποδοχή στα Ιερά Λείψανα τα οποία έφερε ευλαβικά ο πατήρ Απόστολος του Ιερού Ναού της Παντοβασιλίσσης Ραφήνας, συνοδευόμενος απ’ τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΟΛΡ κ. Κατερίνα Αδαμοπούλου στην οποία ανήκει η πρωτοβουλία της θεάρεστης αυτής πράξης, το δήμαρχο Ρ-Π οι οποίοι είχαν πάει στην Άνδρο για να τα παραλάβουν και να τα μεταφέρουν στη Ραφήνα και τον καθηγούμενο Δωρόθεο της Μονής του Αγ. Νικολάου όπου φυλάσσονται.

Στην προβλήτα του παλιού λιμανιού της Ραφήνας ανέμεναν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μ&Λ Πανοσιολογιότατος αρχ/της Ιερόθεος, ο πρωτοπρεσβύτερος του καθεδρικού ναού της Παντοβασίλισσας πατήρ Δημήτριος, ιερείς διαφόρων ενοριών, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους, επίσημοι και λαϊκοί, που υποδέχτηκαν με θρησκευτική κατάνυξη τα λείψανα του Αγίου, η θήκη των οποίων τοποθετήθηκε σε ειδικό κουβούκλιο, όπου μετά την ψαλμωδία του απολυτίκιου του Αγ. Νικολάου, οδηγήθηκε εν πομπή στον ομώνυμο Ναΐσκο του Αγίου που δεσπόζει του λιμένος.

Στη λιτανεία προπορευόταν η φιλαρμονική του δήμου, ακολουθούσαν οι σημαιοφόροι των συλλόγων, η πάντα του λιμενικού σώματος, τιμητικό άγημα του οποίου βρισκόταν δεξιά κι αριστερά των λειψάνων που σήκωναν στους ώμους άνδρες του λιμενικού, συνοδεία μυροφόρων του συλλόγου Τριγλιανών Ραφήνας. Ακολουθούσαν επίσημοι και πλήθος κόσμου, παρά το λασπόβροχο, όπως και κατά μήκος της πομπής από όπου πέρασε η λιτανεία, μέχρις ότου έφθασαν στον περίβολο του Αγίου Νικολάου όπου εψάλη Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός  και αρτοκλασία και αμέσως μετά Ιερά παράκλησις στον Άγιο Νικόλαο.

Το πρόγραμμα των επομένων ημερών έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΙΟΥ

7:00π.μ.                                   Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία (Παντοβασίλισσα).

18:00μ.μ                                  Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις του Αγ. Νικολάου (Παντοβασίλισσα).

8:00π.μ.-21:30μ.μ.                  Προσκύνηση Ιερών λειψάνων

ΤΡΙΤΗ 22 ΜΑΙΟΥ

7:00π.μ.                                   Όρθρος και Θεία Λειτουργία (Παντοβασίλισσα).

18:00μ.μ                                  Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις του Αγ. Νικολάου (Παντοβασίλισσα).

20:30                                       Ιερά Αγρυπνία (Παντοβασίλισσα).

8:00π.μ.-21:30μ.μ.                  Προσκύνηση Ιερών λειψάνων

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΙΟΥ

7:00π.μ.                                   Όρθρος και Θεία Λειτουργία (Παντοβασίλισσα).

18:00μ.μ.                                 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Νικολάου και Ιερά Παράκλησις του Αγίου Νικολάου (Παντοβασίλισσα) μετά θείου κηρύγματος απ’ τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Δωρόθεο.

                                                Χοροί από το Λύκειον των  Ελληνίδων Ραφήνας-Πικερμίου

                                                Αναχώρηση Ιερών Λειψάνων

8:00π.μ.-21:30μ.μ.                  Προσκύνηση Ιερών λειψάνων

Η θεοσεβούμενη Δ.Σ. του ΟΛΡ κ. Αδαμοπούλου αξίζει τα συγχαρητήριά μας, για τη πρωτοβουλία της αυτή. Είθε η ευλογία του Αγίου Νικολάου να σκεπάζει την ίδια, τους ναυτικούς μας κι όλο το χριστεπώνυμο πλήθος.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα