23.7 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΠΕΥΚΩΝΑ

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΠΕΥΚΩΝΑ

Παρά τον αποτρεπτικό καιρό για εκκλησιασμό στο ύπαιθρο, στο μικρό εκκλησάκι του Πευκώνα που είναι αφιερωμένο στην Αγ. Παρασκευή και στον Αγ. Στυλιανό, η προσέλευση κάτοικων στο Μεγάλο Εσπερινό προς τιμή του Αγ. Στυλιανού που εψάλη απ’ τον παπά Νικόλαο εφημέριο του ιερού ναού της Αναλήψεως Διασταύρωσης Ραφήνας, ήταν αξιοπρόσεκτη.

Ο δυνατός νοτιάς δεν απέτρεψε το εκκλησίασμα να παρακολουθήσει με κατάνυξη τη λειτουργία, παρότι οι περισσότεροι κάθονταν στον υπαίθριο χώρο έξω απ’ το εκκλησάκι, όπου είχαν τοποθετηθεί και αρκετοί άρτοι, προσφορά υπέρ υγείας των εκκλησιαζόμενων.

Ευλογία θεωρείται ότι ο δυνατός άνεμος κόπασε κατά τη διάρκεια που ψάλλονταν οι άρτοι, που όπως φαίνεται στη φωτογραφία είναι εκτεθειμένοι στο ύπαιθρο, όπως επίσης ότι η βροχή άρχισε μετά τη λήξη της λειτουργίας και του κεράσματος που προσέφερε ο τοπικός σύλλογος που έχει υπό τη σκέπη του την όλη διοργάνωση.

Παρούσα η αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά κι ο πρώην αντινομάρχης αν. Αττικής Γιώργος Πλακίτσης με τη σύζυγο, τον εορτάζοντα γιο τους Στέλιο και τη κορούλα τους.  

Το χαρμόσυνο νέο σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες μας, ότι αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά που το εκκλησίασμα θα παρακολουθεί τη λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Στυλιανού εκτεθειμένο στις άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς αναμένεται η κατασκευή στεγάστρου μπροστά στο εκκλησάκι από ευγενική χορηγία.

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και του χρόνου!    

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα