30.3 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ ΣΕ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

Η λεωφόρος Φλέμινγκ, η κεντρικότερη αρτηρία (αορτή) της Ραφήνας, που ενώνει τη λεωφόρο Μαραθώνος με το λιμάνι της πόλης, έχει ξεπεράσει ακόμα και το γεφύρι της Άρτας όσο αφορά την αναβάθμιση-διαπλάτυνσή της. Ανείπωτα χρόνια συζητούν οι ιθύνοντες, παίρνουν ομόφωνες αποφάσεις για την διάνοιξή της, που ποτέ δεν φτάνουν στη πράξη εφαρμογής και στη δημοπράτηση.

Να θυμίσουμε ότι επί θητείας Κουρή στη τότε Νομαρχία, είχε δημοπρατηθεί η διάνοιξη τουλάχιστον στο εντός σχεδίου τμήμα της, από τη λεωφόρο Δημοκρατίας μέχρι την κεντρική πλατεία Πλαστήρα, όμως ο εργολάβος δεν ανέλαβε ποτέ το έργο αφού υπήρξε προσφυγή ιδιοκτήτη οικίας εφαπτόμενης με τη Φλέμινγκ, που είχε κτιστεί με νόμιμη άδεια μεν αλλά λίγο έξω απ’ τη πολεοδομική γραμμή δε, με ευθύνη της πολεοδομίας ανατολικής Αττικής. Παρότι έγινε τροποποίηση του σχεδίου στο σημείο αυτό, η συνέχιση του έργου οδηγήθηκε στις καλένδες.

Έκτοτε αποφασίστηκε η διάνοιξη να γίνει σε όλο το μήκος της λεωφόρου, στο εντός και εκτός σχεδίου τμήμα, έγινε η μελέτη, αλλά πάντα σκόνταφτε σε προσφυγές, ακόμα και ιδιοκτησιών που έχουν κτιστεί στο εκτός σχεδίου τμήμα.

Σήμερα ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Παναγιώτης Καλφαντής, καθ’ ύλη υπεύθυνος και γνώστης λόγω ειδικότητας (πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ) του αντικειμένου, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη βελτίωσης τόσο της όψης της λεωφόρου ενός τουριστικού δήμου όπως η Ραφήνα, όσο και της ασφάλειας των πολιτών καθώς έχουν καταγραφεί πολλά τροχαία συχνά και θανατηφόρα, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ενδιαφέρθηκε άμεσα για την επίλυση του προβλήματος και βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενηημερώσει σχετικά τους συντοπίτες του. Πιο κάτω το δελτίο τύπου που μας απέστειλε:

«Λόγω της ανάγκης διευκόλυνσης της κυκλοφορίας από την Ραφήνα προς την Λ. Μαραθώνος ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και μετά από συνεννόηση με την νέα Δημοτική μας Αρχή η Περιφέρεια Αττικής θα εκπονήσει την ¨ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΦΛΕΜΙΓΚ ¨

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφόρα στην κυρία συγκοινωνιακή μελέτη και τις απαραίτητες υποστηρικτικές μελέτες απορροής ομβρίων, φωτισμού, φωτεινής σηματοδότησης και κατασκευής γεφύρας μαζί με την διαμόρφωση των καθέτων στην Φλέμιγκ δρόμων σε ικανό μήκος.

Σε όλο το υπό μελέτη τμήμα από  την Διασταύρωση έως την οδό Δημοκρατίας η Λεωφόρος Φλεμιγκ προβλέπεται να αποκτήσει δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση και κεντρική νησίδα.

Το έργο αυτό όταν δημοπρατηθεί ,μαζί με τον κυκλικό κόμβο στην πλατεία Ραφήνας στην συμβολή των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης και  Εθνικής Αντιστάσεως που έχει ώριμη μελέτη και έχει ενταχθεί στο Τεχνικό μας πρόγραμμα του 2015 και τον Δημοτικό  χώρο στάθμευσης στην οδό Μάντικα που ήδη δημοπρατήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου με σκοπό να αποφορτίσει το κέντρο από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα , θα διευκολύνουν αποτελεσματικά την κυκλοφορία και την στάθμευση στο κέντρο της πόλης μας».

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να συγχαρούμε τον κ. Καλφαντή, για την άμεση ενεργοποίησή του, παρότι έχει μόλις τρεις μήνες αναλάβει καθήκοντα. Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Παναγιώτης είναι από τα νέα αιρετά πρόσωπα που εκλέχτηκαν και αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της νέας δημοτικής αρχής. Μαζί με τους συναδέλφους του ενισχύουν το καλό προφίλ της δημοτικής αρχής Πιστικίδη στις πρώτες εκατό μέρες διοίκησης. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα