23.7 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ

ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ

Σήμερα το πρωί ζήσαμε τη μαγεία των Χριστουγέννων, σε μια ξεχωριστή λειτουργία στην εκκλησία των Αγίων Γεωργίου & Αλεξάνδρου του Κ.Υ. Ραφήνας. Ήταν όντως μια ξεχωριστή λειτουργία καθώς την παρακολούθησαν κι οι μαθητές των Ειδικών σχολείων Ραφήνας, δημοτικό και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νταού Πεντέλης (σχολείο ειδικής αγωγής της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), που στεγάζονται ελάχιστα μακρύτερα, με εντυπωσιακή προσήλωση και ησυχία.

Τη λειτουργία τέλεσε ο παπά Αντώνης, ο οποίος ιερουργούσε επί χρόνια στο Ιερό Ναό της Αναλήψεως στη Διασταύρωση μέχρι τη συνταξιοδότησή του, με ψάλτη το κ. Γιώργο Παπαγιάννη κάτοικο Καλλιτεχνούπολης. Οι μαθητές αλλά κι αρκετοί πιστοί κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων, ενώ έγινε κι αρτοκλασία λόγω της αυριανής εορτής της Αγίας Αναστασίας, ημέρα εορτής κάποιων εκ των διοργανωτών του Κ.Υ.   

Από νωρίς το πρωί η συντονίστρια του Κ.Υ. κ. Νατάσα Ζαρζάλη, με γιατρούς και νοσηλευτές του Κ.Υ. που ήταν ελεύθεροι των υποχρεώσεών τους, αλλά και αρκετοί συνταξιούχοι συνάδελφοί τους που είχαν θητεύσει στα εξωτερικά ιατρεία του καταργημένου νοσοκομείου ΠΝΑ, όπου σήμερα στεγάζεται το Κέντρο, παρακολουθούσαν τη λειτουργία, ενώ συνάδελφοί τους που έρχονταν για ν’ αναλάβουν υπηρεσία, περνούσαν κι άναβαν ένα κερί. Όμως την ώρα που έφθασαν κι οι μαθητές των ειδικών σχολείων με τους εκπαιδευτικούς τους, η εκκλησία αν και αρκετά μεγάλη, γέμισε ασφυκτικά.

Το εντυπωσιακό ωστόσο ήταν η κατάνυξη που επικράτησε και η τάξη με την οποία οι ξεχωριστοί αυτοί μαθητές παρακολούθησαν τη Θεία λειτουργία, κοινώνησαν, πήραν αντίδωρο και στην έξοδο άρτο υπό την επίβλεψη πάντα των δασκάλων τους, που ξάφνιασε ευχάριστα αν αναλογιστούμε τη φασαρία που επικρατεί όποτε εκκλησιάζονται μαθητές απ’ τα υπόλοιπα σχολεία στις ενορίες της περιοχής.  

Πραγματικά σήμερα νιώσαμε ευλογημένοι ότι αντικρύσαμε το πνεύμα των Χριστουγέννων ν’ αγκαλιάζει την εκκλησία και τους εκκλησιαζόμενους οπότε κοινωνήσαμε πραγματικά μετά φόβου Θεού, πίστεως κι αγάπης, ενώ ανταλλάξαμε ευχές μ’ όλο το προσωπικό του Κ.Υ. που μετά από πρωτοβουλία της Ελένης και της Αφροδίτης στολίστηκε με εντυπωσιακό τρόπο χριστουγεννιάτικα.

Γι’ αυτό θέλουμε από καρδιάς να συγχαρούμε τους διοργανωτές και την συντονίστρια του Κ.Υ. και να ευχηθούμε η λειτουργία του εν λόγω ναού να γίνεται περισσότερες φορές κάθε χρόνο.   

Καλά Χριστούγεννα

Ευτυχισμένη Πρωτοχρονιά 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα