29.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ«ΝΕΑ ΑΡΧΗ»: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΙΣΤΙΚΙΔΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

«ΝΕΑ ΑΡΧΗ»: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΙΣΤΙΚΙΔΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

«Θέλω σε αυτή την πρώτη επικοινωνία μου μαζί σας ξεκάθαρα να δηλώσω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Δημάρχου στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και να ευχαριστήσω όλους όσους στηρίζουν την υποψηφιότητα μου και μου αναγνωρίζουν αρχές και αξίες» τόνισε ο Γ.Γ. του δήμου κος Βασίλης Πιστικίδης τ. δήμαρχος Ρ-Π, σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε σήμερα Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των τοπικών ΜΜΕ έντυπων και ηλεκτρονικών.

Ο κος Πιστικίδης στην εισαγωγική του ομιλία αναφέρθηκε στις νέες συνθήκες που επιβάλλει ο Κλεισθένης Ι. «Οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, οι στενές κομματικές ή παραταξιακές περιχαρακώσεις δεν έχουν θέση στο νέο τοπίο όπως διαμορφώνεται μέσα από το νέο πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι» και την οικονομική πραγματικότητα που πλήττει όλες τις κοινωνικές τάξεις. Άνθρωποι με ήθος, εντιμότητα και γνώση των θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με διάθεση για προσφορά, καλούνται να συμπαραταχτούν, να συνδιαλέγονται, να συναποφασίζουν και να συμπράττουν ώστε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των καιρών για την υπεράσπιση των συλλογικών συμφερόντων της κοινωνίας μας και την αναβάθμιση της τοπικής δημοκρατίας» είπε.

Και συνέχισε: «Απέναντι σε λογικές μηδενισμού προτάσσουμε την διάθεση άξιων δυνάμεων του τόπου μας για συμμετοχική δημοκρατία με όραμα. Απέναντι σε λογικές εκδικητικότητας και απαξίωσης των προηγούμενων δημοτικών αρχών, προτάσσουμε την καλύτερη αξιοποίηση όσων θετικών έγιναν από όλες τις διοικήσεις, ως βάση για βελτίωση της ποιότητας ζωής στον Δήμο». Ωστόσο δεν θέλησε να παραδεχθεί ως θετικά δύο σημαντικά έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής τα οποία ακύρωσε τελείως.

Και πιο κάτω: «Πιστεύουμε ότι οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνιστούν πεδίο δράσης για Διεκδίκηση, Συνεργασία, Δημιουργία, Καινοτομία, Ισόρροπη Αειφόρο Ανάπτυξη και Χρηστή Διοίκηση στον Δήμο.

Διεκδίκηση από τη κεντρική διοίκηση των απαραίτητων πόρων για την ολοκληρωμένη λειτουργία των νέων αρμοδιοτήτων που μεταφέρθηκαν στους Δήμους. Συνεργασία όλων των δυνάμεων που αγαπούν τον τόπο και θέτουν ως προτεραιότητα την Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Υγεία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Παιδεία, τον Αθλητισμό

Δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης σε κάθε γειτονιά με πολεοδομικές παρεμβάσεις και γνώμονα το σεβασμό στον πολίτη, στον άνθρωπο, στη νέα γενιά

 Καινοτομία με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και στήριξη επιχειρηματικών δράσεων ώστε να διατηρηθούν υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν νέες.

 Ισόρροπη Αειφόρο Ανάπτυξη στη Ραφήνα, στο Πικέρμι και στη περιφέρεια, για την προστασία του Περιβάλλοντος, την Καθαριότητα, την βελτίωση της Ποιότητας Ζωής, την διατήρηση της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

 Χρηστή Διοίκηση στον Δήμο, με διαφανή διαχείριση των διαθέσιμων πόρων σύμφωνα με τις αρχές της οικονομίας, της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας με πλήρη αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού και στόχο την ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες».

Στο διάλογο που ακολούθησε θεώρησε απόλυτα επιτυχημένη την πορεία αυτής της δημοτικής αρχής κι όταν ρωτήθηκε από συνάδελφο γιατί τότε κατεβαίνει αυτόνομος, απάντησε ότι αυτή την ερώτηση θα πρέπει να την απευθύνει στον νυν δήμαρχο, ο οποίος  έκανε συναντήσεις αλιεύοντας δημοτικούς συμβούλους για το ψηφοδέλτιό του κι ο ίδιος (Πιστικίδης) το μάθαινε μετά από κάμποσο διάστημα «ίσως επειδή δεν είμαι αρκούντως κουτσομπόλης» όπως είπε χιουμοριστικά.

Επίσης κατηγορηματικά δήλωσε ότι οι θέσεις που κατέχουν ο ίδιος ως Γ.Γ., οι δύο αντιδήμαρχοι Αντώνης Παλπατζής και Γιώργος Χαχολάκης που τον πλαισίωναν, δεν τους χαρίστηκαν αλλά τις κέρδισαν, οπότε θα παραμείνουν σ’ αυτές ως το τέλος, όπως κι οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Παροικάκης και Δημήτρης Μισοκοίλης οι οποίοι επίσης ήταν πλάι του όπως κι η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ραφήνας Ηρώ Πούλη.  

Κατηγορηματικά αντίθετος δήλωσε σε ερώτηση αν συμφωνεί ακόμα και με τις πολλές απ’ ευθείας αναθέσεις, επειδή όπως είπε «ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον δήμαρχο να κάνει απ’ ευθείας αναθέσεις μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες και τεκμηριωμένες προς τούτο υποθέσεις κι όχι καθ’ υπερβολή».   

Δήλωσε επίσης ανοικτός σε συνεργασίες, όπως άλλωστε προτρέπει ο Κλεισθένης Ι,  πάνω στο τραπέζι με παρατάξεις που έχουν συγκλίνον πρόγραμμα, που όμως θα γίνουν εγγράφως και θα δημοσιοποιηθούν, ενώ τόνισε ότι ο πολιτικός πολιτισμός είναι το ζητούμενο που ο ίδιος προτίθεται να τηρήσει. Βεβαίως παρά τις πιέσεις που δέχτηκε απέφυγε ν’ απαντήσει ευθέως ποιος είναι ο κύριος αντίπαλός του, ο Βαγγέλης Μπουρνούς ή ο Δαμιανός Φαφούτης.

Μετά την επίσημη υποψηφιότητα Πιστικίδη θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια στο υπάρχον δημοτικό συμβούλιο, καθώς το ΝΑΙ σε όλα όσα προτείνει ο δήμαρχος θα έχει αντίχτυπο στην παράταξη ΝΕΑ ΑΡΧΗ, η οποία ούτως ή άλλως προσμετρά τα υπέρ και τα κατά αυτής της δημοτικής αρχής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα