20 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΕΝΩΣΗ Γ&Κ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΕΝΩΣΗ Γ&Κ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Πολλά τα ερωτηματικά που θέτει η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων μαθητών δήμου Ραφήνας – Πικερμίου σχετικά με τον έλεγχο που διενήργησε στα οικονομικά στοιχεία του ειδικού νηπιαγωγείου όπου αναφέρουν:

«Μετά την πρόσβαση, που είχαμε, στα οικονομικά στοιχεία του Ειδικού Δημοτικού, για το οικονομικό έτος 2016, έχουμε σημειώσει κάποιες απορίες σχετικά με ορισμένα παραστατικά. Στην παρούσα σας επισυνάπτουμε αντίστοιχη αναλυτική κατάσταση. Συνοψίζοντας όμως θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τα παρακάτω:

1. Δαπάνη: Πετρέλαιο:

Όπως θα παρατηρήσετε στον αναλυτικό πίνακα (συνημμένο), υπάρχουν μήνες που έχει αγοραστεί πετρέλαιο την ίδια εβδομάδα, ανά 2 ημέρες.

Ειδικά στις 22/4/16 το ίδιο βυτίο έχει εκτελέσει την ΙΔΙΑ ημέρα 4 δρομολόγια. Και στα 4 δρομολόγια προμήθευσε το σχολείο ΑΚΡΙΒΩΣ με τα ίδια λίτρα (135lt/δρομολόγιο).

Σας ενημερώνουμε, ότι ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου είχε προμηθεύσει το σχολείο με πετρέλαιο, εξασφαλίζοντας χορηγίες (1.000lt Μαρτίνος-αρχές του 2016, δεν ήρθε στην Σχ. Επιτροπή για αποδοχή-, 2.000lt ΕΛ.ΠΕ, Συνεδρίαση Σχ. Επιτροπής 15/2/17, εκτός ημερησίας θέμα 1ο).

2. Δαπάνη: Λέβητας:

Το τιμολόγιο αυτό φαίνεται να έχει εξοφληθεί «Μετρητοίς».

Σε προγενέστερη ημερομηνία ο Σύλλογος Γονέων είχε κάνει συντήρηση στον λέβητα με δικό του τεχνικό-δεν υπάρχει παραστατικό γιατί έγινε δωρεάν από τον ίδιο τον τεχνικό.

3. Δαπάνη: Είδη καθαριότητας:

Σε όλα τα παραστατικά (πλην του Δεκεμβρίου-διαφορετικός προμηθευτής) ΔΕΝ αναγράφονται αναλυτικά τα είδη, που αγοράστηκαν, παρά μόνο η γενική περιγραφή: Είδη καθαριότητας, Απορρυπαντικά-Χαρτικά.

Ανά ημέρα αγοράς αντιστοιχούν 2 παραστατικά, συνολικής αξίας 300€+, ενώ τα αναγραφόμενα ποσά είναι σχεδόν ίδια κάθε φορά.

Γινόταν προμήθεια υλικών ακόμη και σε περιόδους, όπου το σχολείο ήταν κλειστό λόγω διακοπών (24/6/16, 25/7/16, 26/8/16), κι ενώ δεν υπήρχε καθαρίστρια, καθώς οι καθαρίστριες στα σχολεία απολύονται στις 30/06 κι επαναπροσλαμβάνονται την 1/09.

Γιατί το σχολείο με σημειώματα ζητούσε από τους γονείς να στείλουν στο σχολείο αντίστοιχα υλικά, χαρτικά και καθαριστικά, σχεδόν σε μηνιαία βάση (σημειώματα σαν το συνημμένο στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων στις 21/9/17); 

4. Δαπάνη: Θερμαντικά σώματα:

Έγινε προμήθεια θερμαντικού μέσου ακόμη και σε περίοδο που το σχολείο ήταν κλειστό λόγω θερινών διακοπών (26/7/16)

Από ενημέρωση που έχουμε από το Σύλλογο Γονέων, οφείλουμε να σας πληροφορήσουμε πως στο σχολείο (αίθουσες διδασκαλίας) έχουν εγκατασταθεί επτά (7) A/C ψύξης-θέρμανσης, με πρωτοβουλία του Συλλόγου και χορηγία του κ. Μαρτίνου.

Αποτελέσματα οικον. έτους 2016:

Από το χειρόγραφο σημείωμα απολογισμού του 2016 -υποθέτουμε της διεύθυνσης του σχολείου, καθώς δεν αναγράφεται πουθενά ο συντάκτης αυτού του σημειώματος- προκύπτει ένα αρνητικό υπόλοιπο. Γνωρίζετε περισσότερα στοιχεία για το συγκεκριμένο; Πού δηλαδή χρωστάει το σχολείο;

Για όλα τα παραπάνω, δεχόμαστε την πρόταση του Προέδρου στην απαντητική επιστολή του (29/9/17, αρ.πρωτ.143), και μάλιστα θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να γίνει το συντομότερο η συνάντηση εργασίας για την συνολική οικονομική λειτουργία του σχολείου.

Ξεκαθαρίζουμε ότι ο ρόλος παρουσίας των γονέων, είτε σε συλλόγους είτε και στην Ένωση, σε καμία περίπτωση δεν είναι ελεγκτικός ή (συν)διοικητικός.

Ζητάμε να μας λυθούν οι απορίες της παρούσας επιστολής, όπως αυτές προέκυψαν από την πρόσβαση, που είχαμε, στα παραστατικά του συγκεκριμένου σχολείου.

Πάνω απ’ όλα όμως ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να προστατέψουν την επιθυμία και διάθεση των γονιών να βοηθούν τα σχολεία των παιδιών τους σε καθημερινή βάση, είτε με εθελοντική εργασία, είτε ακόμα κι ενισχύοντας αυτά οικονομικά από το υστέρημά τους, με μοναδικό «αντάλλαγμα» το καλό των παιδιών.

Εν αναμονή των δικών σας ενεργειών.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης

Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Αναστασία Γιάννου Δημήτρης Δουδουνής»

Αυτά αποτελούν μικρό μέρος των διαπιστώσεων της Ένωσης που απευθύνεται με Αριθ. Πρωτ. 210 / 9-10-2017

ΠΡΟΣ :

1. ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (κ. Αραπκιλή Σάββα)

2. ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΧ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΟΙΝ :

1. ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

(κ. Μπουρνού Ευάγγελο)

2. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (κ. Χαχολάκη Γεώργιο)

3. Σύλλογο Γονέων των Ειδικών Σχολείων Ραφήνας

Και αναμένουν απαντήσεις.

 

H ανάγνωση της επιστολής εδώ

Η ανάγνωση του αρχείου για το ειδικό σχολείο εδώ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα