22.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ...

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ Κ.Υ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ & Ρ-Π

Η ανταπόκριση σχολιασμού σοβαρών θεμάτων όπως το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΣΤΑ Κ.Υ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ και μάλιστα επώνυμα, είναι καλοδεχούμενη όσο ποτέ. Θα πρέπει να επισημάνουμε ωστόσο ότι η είδηση αφορούσε γενικά τα Κ.Υ. της αν. Αττικής κι όχι μόνο το συγκεκριμένο Κ.Υ. Ρ-Π που πράγματι έχει αναβαθμιστεί πρόσφατα, αλλά και το Κ.Υ. Μαρκοπούλου Μεσογαίας που ανακαινίστηκε το 2004 σε βαθμό που να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες λόγω Ολυμπιακών αγώνων.

Τα σχόλια αναγνωστών μας:

ΕΦ: Διάβασα με προσοχή την ανάρτηση σας. Η μεταφορά από ανώνυμες πηγές πληροφοριών για υπηρεσιακές συζητήσεις ενέχει τον κίνδυνο μη ορθής μεταφοράς των αναφερομένων σε αυτές τις συζητήσεις. Κατανοώ την ανάγκη 24ωρης λειτουργίας μιας καινούργιας δομής υγείας όπως το ΚΥ Ραφήνας δεν κατανοώ όμως την λογική που συνάγεται από τα αναγραφόμενα περί δευτερεύουσας υποβαθμισμένης λειτουργίας των υπολοίπων ΚΥ της περιοχής που λειτουργούν εδώ και δεκαετίες. Η πολιτική του 2011-2014 που οδήγησε στην υποβάθμιση των υπαρχόντων ΚΥ της περιοχής αποσκοπώντας στην περιστολή λειτουργίας τους έχει κριθεί πολιτικά και έχει καταδικαστεί. Θέλω να πιστεύω ότι ο πολιτικός σχεδιασμός που ορθά επιλέγει να εντάξει σε 24ωρη λειτουργία το ΚΥ Ραφήνας έχει ως στόχο και την ισότιμη αναβαθμισμένη λειτουργία και των υπολοίπων ΚΥ με πληρότητα προσωπικού και υλικού. Η μέχρι τώρα στήριξη της ΥΠΕ δείχνει τις προθέσεις αυτές περί ισότιμης αναβαθμισμένης λειτουργίας όλων των ΚΥ της περιοχής. Πιστεύω οτι η επίσημη τοποθέτηση της ΥΠΕ θα θέσει το θέμα στην σωστή διάσταση.

ΣΞ: δημιουργία εντυπώσεων ή αλλιώς φτιάχνουμε κλίμα Ελένη, τους άλλους τους ρώτησαν?

Η απάντηση μας:

Συμφωνούμε ότι καλό θα ήταν να αναβαθμιστούν στο ίδιο επίπεδο και τα υπόλοιπα έξι Κ.Υ. της αν. Αττικής. όμως η σημερινή συγκυρία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Ας είμαστε λοιπόν ρεαλιστές, ας αναγνωρίσουμε τις αυξημένες ανάγκες του κοινωνικού συνόλου που πλήττεται απ’ τη σκληρή λιτότητα, ας υποστηρίξουμε το κεντρικό σχεδιασμό ώστε να έχουμε μια όσο το δυνατό πιο αξιόπιστη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κι ας αφήσουμε κατά μέρος στείρους τοπικισμούς, που έχουν βλάψει γενικά τη Πατρίδα, στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σε τοπικό επίπεδο που χρειάζονται για να πάμε μπροστά. Αναφερόμαστε πρωτίστως στην Υγεία, αλλά και στα έργα υποδομών, στις ιδιωτικοποιήσεις και αλλού, που βρίσκουν πάντα μπροστά τους τοίχο. Ευτυχώς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει να έχει πλέον καταλάβει, μετά τη ψυχρολουσία του 3ου μνημονίου, που πληρώνουμε ως συνήθως οι πολίτες.

Αγγελική Ραγκούση.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα