17.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙ 15 ΠΑΛΙΟΙ & ΝΕΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙ 15 ΠΑΛΙΟΙ & ΝΕΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Όλα τα κόμματα της νέας Βουλή εξέλεξαν βουλευτές/ή στη Περιφέρεια Αττικής, με δύο απώλειες τους: Αλέξη Μητρόπουλο – Παύλο Χαϊκάλη και τρεις νέες αφίξεις, τον γνωστό μας Αριστείδη Μπαλτά του ΣΥΡΙΖΑ που μετακόμισε στη Περιφέρεια Αττικής και τους ολοκαίνουργους Κωνσταντίνο Κατσίκη των ΑΝ.ΕΛ. και Δημήτρη Καβαδέλλα της Ένωσης Κεντρώων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ο ΣΥΡΙΖΑ που εκλέχτηκε πρώτος με ποσοστό 36,47%, εκλέγει πέντε βουλευτές τους: Αριστείδη Μπαλτά, Νάσο Αθανασίου, Πάνο Σκουρολιάκο, Γιώργο Πάντζα και Γιάννη Δέδε.

Η Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό 27,11%, διατηρεί τους τέσσερις βουλευτές της: Μάκη Βορίδη, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργο Βλάχο και Θανάση Μπούρα.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης παραμένει στη Βουλή αφού η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 8,68% εκλέγει ένα βουλευτή, όπως κι ο Γιάννης Γκιόκας απ’ το ΚΚΕ, που απέσπασε ποσοστό 5,16%. Το Ποτάμι επίσης που συγκέντρωσε ποσοστό 4,36%, βγάζει ένα βουλευτή το  Γιώργο Μαυρωτά που παραμένει στη Βουλή, όπως κι η Εύη Χριστοφιλοπούλου απ’ το ΠΑΣΟΚ που απέσπασε ποσοστό 4,08%.

Τα δύο νέα πρόσωπα στη Βουλή που διαμορφώνεται μετά τις εκλογές είναι:

Ο Κωνσταντίνος Κατσίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων που απέσπασαν 4,29% και εκλέγουν ένα βουλευτή. Ο κ. Κατσίκης ήταν πρώτος επιλαχών στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του Ιανουαρίου και μπήκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Αττικής, μετά το κόψιμο του Παύλου Χαϊκάλη απ’ τις λίστες των ΑΝ.ΕΛ. Χρόνια αυτοδιοικητικός χωρίς ιδιαίτερη εύνοια της τύχης, γεννήθηκε το 1962 στα Γλυκά Νερά, όπου κατοικεί μαζί με την οικογένειά του. Είναι γιός του π. Βουλευτού Αττικής κ. Θεοδώρου Κατσίκη Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Πίζας στην Ιταλία και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρακολούθησε χρηματοασφαλιστικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο LUTC των Ηνωμένων Πολιτειών με ειδίκευση σε θέματα Προσωπικών Ασφαλιστικών Επενδυτικών Επιλογών. Μιλά δύο ξένες γλώσσες Αγγλικά και Ιταλικά.

Και ο Δημήτρης Καβαδέλλας της Ένωσης Κεντρώων που πήρε το 3,14% των ψήφων εκλέγει ένα βουλευτή και μπαίνει για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο. Είναι αρχιτέκτονας, με σπουδές στη Νεάπολη και στο Μιλάνο Ιταλίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα 25/08/57. Κατάγεται από προσφυγική οικογένεια Βενιζελικών από τη Σμύρνη Μικράς Ασίας. Από το 1992 βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του αγωνιστή και Προέδρου της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, Βασίλη Λεβέντη.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα