21.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΜΟΥ

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΜΟΥ

Σε μια λιτή τελετή στη μεγάλη αίθουσα εκθέσεων του μουσείου Βορρέ, πλημμυρισμένη από πολίτες του Καλλικρατικού δήμου Παιανίας, χωρίς βαρύγδουπες πολιτικές ή εκκλησιαστικές παρουσίες, ο νέος δήμαρχος Παιανίας κ. Σπύρος Στάμου, έδωσε όρκο τιμής ακουμπώντας το ιερό Ευαγγέλιο, να υπηρετήσει τα συμφέροντα του δήμου, ακολουθούμενος απ’ την πλειοψηφία των αιρετών αυτής της 5ετούς δημαρχιακής θητείας.

Απλός και απέριττος στα λόγια ο κ. Στάμου, που πρώτη φορά εμπλέκεται στην τοπαρχία,  έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει την πόλη του μπροστά και να επιτύχει εκεί που οι προγενέστεροι αυτού τοπάρχες δεν μπόρεσαν.

Βαθιά ενωτικός, αποζητώντας συνεργασία και θέτοντας τη συλλογικότητα απ’ όλες τις αντίπαλες – προεκλογικά – παρατάξεις σε πρώτο πλάνο, υποσχέθηκε ότι θα αξιοποιηθούν όλοι, είτε εκλέχτηκαν, είτε όχι, για να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο αγώνα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Ζήτησε δε η ευχή όλων των πολιτών να βοηθήσει στην επιτυχία του καλύτερου για τον τόπο αποτελέσματος.

Ίων Βορρές: ‘‘Δεν με θέλουν ούτε στον παράδεισο, ούτε στην κόλαση, οπότε ζω ακόμα’’

Καταληκτική και συγκινητική συνάμα η παρουσία του πρώην δημάρχου κ. Ίωνα Βορρέ, ο οποίος παρά τα 91 χρόνια του, τίμησε τον νεοεκλεγέντα, απευθυνόμενος με κολακευτικά λόγια για την προσωπικότητά του, κάνοντας συνάμα και υποδείξεις διοίκησης, μεταχειριζόμενος παραβολική γλώσσα, με σαφείς αναφορές στην τουρκοκρατία που άφησε ανεξίτηλα ίχνη στη νοοτροπία των Ελλήνων που φθάνουν μέχρι τα χρόνια μας.

Ο υπέργηρος φιλόσοφος δεν απέφυγε τη δημόσια κονταρομαχία του με τον χάροντα, όταν σκωπτικά αναφέρθηκε στη αρχή της παρέμβασής του, ότι όπως φαίνεται ‘‘δεν τον θέλουν ούτε στον παράδεισο, ούτε στην κόλαση, οπότε ζει μέχρι σήμερα’’. Για να επανέλθει στο ίδιο θέμα στον επίλογο της ομιλίας τονίζοντας ότι από τον παράδεισο ή την κόλαση που θα βρίσκεται, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τόπο που αγάπησε όσο τίποτε άλλο, την Παιανία.

Ιερείς από διάφορες ενορίες του δήμου ευλόγησαν την τελετή, τέλεσαν τον καθιερωμένο αγιασμό και όρκισαν το Δήμαρχο και το νέο δημοτικό συμβούλιο, ενώ πολιτικό όρκο έδωσαν οι επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κύριοι Καποδίστριας και Φιλιούσης, καθώς κι οι τοπικοί σύμβουλοι Χούντας και Σούνδιας.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα