21.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΕΘΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΕΘΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας θα παραβρεθεί στην εσπερίδα με θέμα «ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ» που διεξάγεται μεθαύριο Πέμπτη 23 Ιουνίου στη Ραφήνα, το απόγευμα στις 7,30 στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Ραφήνας-Πικερμίου.

Η παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού ΥΕΘΑ κρίνεται θετική καθώς η ενημέρωση κι οι εξηγήσεις που θα δοθούν δια στόματος του κ. Βίτσα σχετικά με τους πρόσφυγες που σύμφωνα με πληροφορίες μας πρόκειται να εγκατασταθούν στη κατασκήνωση του δήμου Ζωγράφου στα Περιβολάκια Ραφήνας στις 28 Ιουνίου είναι αναγκαίες για την όσο το δυνατό καλύτερη και ομαλή συνύπαρξη προσφύγων και πολιτών.

Ήδη η κατασκήνωση είναι καθ’ όλα έτοιμη για την υποδοχή τους κι η εκδήλωση της Πέμπτης 23 Ιουνίου έρχεται την κατάλληλη στιγμή να δώσει τις εξηγήσεις στους πολίτες, που όπως φάνηκε απ’ τη μεγάλη κινητοποίηση ευαισθητοποίησης των πολιτών των τελευταίων ημερών για τη προσέλευσή τους στην εσπερίδα ήταν λίγο έως καθόλου ενημερωμένοι για το συγκεκριμένο κέντρο υποδοχής προσφύγων της περιοχής τους.

Με τη τελευταία είδηση περί συμμετοχής του κ. Βίτσα, αλλά ακόμα κι ενός Σμηνάρχου καθ’ ύλη υπεύθυνου των κέντρων υποδοχής ανά την Επικράτεια, η εσπερίδα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς οι απαντήσεις στα όποια ερωτήματα περιοίκων και μη, θα δοθούν απ’ τα πλέον υπεύθυνα χείλη.

Οφείλουμε να σημειώσουμε τις προσπάθειες του Δημάρχου Ρ-Π κ. Πιστικίδη, ο οποίος επισκέφτηκε προ δύο ημερών τον κ. Βίτσα και του ζήτησε να είναι παρών στην τόσο κρίσιμη ενημερωτική εσπερίδα, που αποτελεί τη πρώτη δημόσια συζήτηση για το προσφυγικό σε δήμο της αν. Αττικής, όσο και τον κ. Χαλιώτη επικεφαλής της Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ραφήνας-Πικερμίου που πήρε πάνω του την υπόθεση εκπροσώπησης της κυβέρνησης μετά την πρόσκληση που απευθύναμε στους αναπληρωτές υπουργούς ΥΕΘΑ και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ελπίζουμε σε εξ’ ίσου θετική εξέλιξη και στην παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα ή κάποιου εκπροσώπου του.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ γιατί οι όποιες εξελίξεις αφορούν όλους και κανείς δεν δικαιούται να δηλώσει από τούδε και στο εξής άγνοια.  

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα