28.3 C
Athens
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ! ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ! ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς μας εξέπληξε ευχάριστα δεχόμενος να απαντήσει στα μη αναμενόμενα και εξόχως ‘’τολμηρά’’ ερωτήματα που του υποβάλλαμε. Μάλιστα δεν μας έκρυψε ότι η πρώτη του σκέψη όταν είδε τις ερωτήσεις μας ήταν αρνητική, κάτι που άλλαξε στη συνέχεια, αποδεχόμενος ότι του δίνουμε μια μοναδική ευκαιρία να απαντήσει μέσω ημών στους επικριτές του.

Πρέπει επίσης να παραδεχτούμε ότι είναι αρκετά γενναίο εκ μέρους του, να απαντά χωρίς φόβο και πάθος, με μόνο γνώμονα τη δική του αλήθεια για όσα θεωρεί απαραίτητα για να προχωρήσει μπροστά ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου.

Οι ερωτήσεις τολμηρές, μεταφέρουν δημόσια μέσω διαδικτύου πλέον, όσα συζητιούνται ευρέως στα τοπικά πηγαδάκια, με τις απαντήσεις ακόμα πιο ενδιαφέρουσες, να σχηματοποιούν για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη εικόνα των σκέψεων του αυριανού δημάρχου για τη περιοχή εποπτείας του. Επίσης για πρώτη φορά επώνυμα πλέον έρχονται στο φως όσα εν κρυπτώ λέγονται πίσω απ’ τη μάσκα της ανωνυμίας.

Η αποκλειστική αυτή συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μπουρνούς στην δημοσιογράφο Αγγελική Ραγκούση, θα δημοσιευτεί σε δύο μέρη, όσες κι οι ενότητες στις οποίες έχουν χωριστεί οι ερωτήσεις.

Παρακολουθείστε την πρώτη ενότητα με τις γενικές ερωτήσεις:  

1.       Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας ως αντιδήμαρχος, αλλά με την ιδιότητα του εν αναμονή δημάρχου που σε ενάμιση χρόνο θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα δημάρχου, έχετε κατακτήσει το ασύλληπτο ρεκόρ της αντιπάθειας τόσο εκ μέρους μερίδας υπαλλήλων, όσο και κατοίκων του δήμου. Γιατί οι δικές σας αλήθειες μεταφράζονται σε σφοδρή αντιπάθεια σχετικά με τις μεθόδους που επιλέγετε να τις παρουσιάζετε;

Λειτουργείται ως αναμεταδότης κάποιων που επιθυμούν τη στατικότητα, κάποιων που δεν θέλουν να αλλάξουν νοοτροπίες και κάποιων που έχουν χάσει το προνόμιο της επιλεκτικής αντιμετώπισης.

 Αυτή η δημοτική αρχή έχει κάνει επιλογή. Κοιτάμε μπροστά, αλλάζουμε τα κακώς κείμενα, διατηρώντας ότι καλό υπάρχει. Διοικούμε για να εφαρμόζουμε πολιτικές για την αναβάθμιση του τόπου μας , προσπερνώντας πρακτικές απλής διαχείρισης (καλής, μέτριας ή κακής).

Αυτό ενοχλεί κάποιους και προσπαθούν με ψέματα να μηδενίσουν τα πάντα, παραγνωρίζοντας το τεράστιο έργο της δημοτικής αρχής που συντελείται από άκρη σ’ άκρη στο δήμο.

 Έργο, που με λύπη μου διαπιστώνω ότι και στο μέσο επικοινωνίας που εκπροσωπείται, κάνετε ότι δεν βλέπετε. Δεν βλέπετε την ολοκλήρωση του έργου του Πνευματικού Κέντρου και την δημοτική βιβλιοθήκη που ήδη λειτουργεί  σ’ αυτό, μόλις ένα χρόνο από την ανάληψη της διαχείρισης του δήμου, δεν βλέπετε  τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, δεν βλέπετε τον υπό κατασκευή νέο Παιδικό Σταθμό Πικερμίου, δεν βλέπετε το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, δεν βλέπετε τις μεγάλες επεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα, δεν βλέπετε την αδειοδότηση της δημοτικής συγκοινωνίας, δεν βλέπετε την απορρόφηση κονδυλίων που κινδύνευαν να χαθούν (πχ έργο αποκατάστασης Αχαιών στο Ντράφι, Πάρκινγκ Μάντικα ) και ένα πλήθος άλλων επιτευγμάτων.

Γιατί τώρα έχω προσωπικά στοχοποιηθεί; Μα στην παρούσα φάση ασκώ καθήκοντα αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, δηλαδή συντονιστής του κέντρου ελέγχου ενός δήμου που πραγματικά μεγαλουργεί μέσα σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Στοχοποιώντας εμένα – ο οποίος γνωρίζω το αντικείμενο λόγω εργασιακής ενασχόλησης –  επιχειρούν να πλήξουν το έργο της δημοτικής αρχής.

Όλοι γνωρίζουν ότι αν δεν διεκπεραιωθούν διοικητικά και οικονομικά τα προγραμματιζόμενα  έργα, οι προμήθειες, οι εργασίες, ο προγραμματισμός προσλήψεων εποχιακών, η κατάθεση ώριμων φακέλων για χρηματοδότηση έργων (ΕΣΠΑ, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κλπ), τα καύσιμα, τα συνεργεία κ.α. ο δήμος θα καταρρεύσει, γιατί τα συνεργεία δεν θα έχουν π.χ. λάμπες να αλλάξουν, υλικά να επισκευάσουν βλάβες, οι πολίτες δικαίως θα διαμαρτύρονται, όπως συνέβαινε στην αρχή που είχαμε άδειες αποθήκες  και πάει λέγοντας.

Το σενάριο αυτό έγινε πραγματικότητα στο πρόσφατο παρελθόν με την προηγούμενη διοίκηση.

Δεν θα τα καταφέρουν όμως οι ψιθυρίζοντες. Η λάσπη δεν κολλάει σε λείες επιφάνειες. Αποτελεί πεποίθησή μου ότι δεν θα κριθούμε από τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και τις φήμες, παρά μόνο από το έργο μας. Έργο που προσδοκούμε να αλλάξει πραγματικά τον τόπο μας. Αυτό είναι και το όραμα μας.

 2.       Γιατί αισθάνεστε τόσο έντονη την ανάγκη να υπερασπίζετε εσείς κάθε υπεύθυνο των νομικών προσώπων του δήμου, όσο και ανεξάρτητων αρχών όπως ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης;

Υπερασπίζομαι την αλήθεια και κάποιοι ενοχλούνται.

Ποιόν άλλον άραγε ενοχλεί η αλήθεια πλην αυτών που θέλουν να την διαστρεβλώσουν; Δεν ακούω δικά τους επιχειρήματα. 

Δεν έχει άραγε σημασία το περιεχόμενο των λόγων, αλλά  ποιος τα λέει; Γιατί εστιάζουν εκεί;

Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τις πολιτικές του δήμου και των συνεργατών μας.  Αν ενοχλούνται κάποιοι που δεν τους αφήνω να μείνει στο “πανί” η διαστρεβλωμένη εικόνα που επιχειρούν να προβάλλουν, λυπάμαι.

Μόνο αυτό έχω να πω.

Για την αλήθεια δεν υπάρχει σκιά που μπορεί να την κρύψει.

 3.       Η σχέση σας με τα τοπικά ΜΜΕ δεν βρίσκονται στα καλύτερά τους, συμπεριλαμβανομένης και εμής. Σε τι οφείλεται τούτο;

Δεν σας δείχνω το χρώμα του χρήματος και κυρίως δεν σας το δίνω.

Αντιστέκομαι και μου επιτίθεστε. Μπορώ όμως να το αντέξω.

Επιθυμώ καθαρή εικόνα για τη δημοτική αρχή και για το πρόσωπό μου και όχι μιντιακή.

 4.       Τελευταία με τον γραμματέα του Δ.Σ. έχετε έλθει σε δημόσια αντιπαράθεση, σχετικά με επίθεση του συγκεκριμένου σε ιστοσελίδα του Πικερμίου. Γιατί φτάσατε σ’ αυτό το σημείο;

Ο κ. Βασιλόπουλος προσπαθεί να φαλκιδεύσει τη δημοτική αρχή και να προβοκάρει  συνειδήσεις και ανθρώπους. Όντας ο ίδιος (ή μέσω εταιρείας του) “εμπλεκόμενος” με διαδικτυακά μέσα, πριν, κατά και μετά την δημοτική εκλογική διαδικασία του Μαΐου του 2014. Έχει βραχεία μνήμη, επιλεκτική συμπεριφορά και μη ορθή οπτική γωνία.

Ξεχνά τα του οίκου του, προσπαθώντας να ψέξει άλλους.

Επιτέθηκε σε συνάδελφό του εμμέσως, πλην σαφώς,  χρησιμοποιώντας επιλεκτικά την έννοια της αλήθειας και προσπάθησε να πλήξει τη δημοτική αρχή.

Δεν του χαρίστηκα, όπως δεν χαρίζομαι σε κανένα, ούτε στον εαυτό μου. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό.

Έχω άποψη και τη λέω αλλά δεν προσωποποιώ τις αντιπαραθέσεις.

 5.       Δεν είναι λίγοι όσοι σας ψέγουν για τη συνήθειά σας να προωθείτε πρόσωπα του περιβάλλοντός σας. Συγκεκριμένα σας κατηγορούν ότι εξοφλείτε προεκλογικά γραμμάτια (εντευκτήριο ΟΧΥΡΟΥ, ενοικιάσεις ΚΑΠΗ, Κοινωνικό παντοπωλείο κ.α.) . Τι απαντάτε επ’ αυτών;

Άλλη μια ανακρίβεια και ένα μεγάλο ψεύδος. Οι διαδικασίες της σημερινής δημοτικής αρχής γίνονται πάντα μέσα σε απόλυτο πλαίσιο νομιμότητας από την υπηρεσιακή δομή του δήμου, την οποία ποτέ δεν προσπαθήσαμε να ποδηγετήσουμε. Μπορείτε να ρωτήσετε εξ άλλου.

Ως αιρετή διοίκηση αξιοποιούμε και δεν εκποιούμε την περιουσία του δήμου.

Εφαρμόζουμε διαδικασίες απόλυτα διαφανείς,  με ανοικτούς πλειοδοτικούς διαγωνισμούς. Όσοι συμμετείχαν σε διαγωνιστικές διαδικασίες αξιολογήθηκαν αξιοκρατικά από τους υπαλλήλους του δήμου και των νομικών του προσώπων, χωρίς καμία εμπλοκή αιρετών.

Γιατί άραγε με εγκαλείτε;

Αν προσπαθείτε να ποινικοποιήσετε την γνωριμία και τις ανθρώπινες σχέσεις, τότε δεν πρέπει στους διαγωνισμούς του δήμου να συμμετέχουν Ραφηνο-Πικερμιώτες, γιατί γνωρίζω μεγάλο ποσοστό τους.

Τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων καταργήθηκαν πριν χρόνια και δεν θα εισάγουμε τώρα πιστοποιητικά δημοτικής γνωριμίας.

Ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε σταθερά προσηλωμένοι στις διαφανείς διαδικασίες για τις οποίες δεν σας άκουσα να μιλήσετε. Μόνο για φήμες και ανακρίβειες και με λυπεί βαθύτατα αυτό. Έπρεπε πρώτα εσείς να υπερασπίζεστε την αλήθεια και την εντιμότητα, αλλά τα προσπερνάτε ταχέως μένοντας σε ψιθύρους.

Ο καθένας ακολουθεί τη δική του πορεία και κρίνεται.

 

ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα