17.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ρ-Π ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΛΠΑΤΖΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΡΑΦΗΝΑΣ

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Ρ-Π ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΛΠΑΤΖΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΡΑΦΗΝΑΣ

Ο αντιδήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Αντώνης Παλπατζής με τον υπεύθυνο πρασίνου του δήμου, επισκέφτηκαν σήμερα τον αρχαιολογικό χώρο του ρωμαϊκού βαλανείου επί της λεωφόρου Φλέμινγκ στη Ραφήνα, όπου ενημερώθηκαν απ’ τους ανασκαφείς τις ανάγκες που έχουν.

Ο κ. Παλπατζής μετά την ενημέρωση που του έγινε σχετικά με την αποψίλωση του χώρου της ανασκαφής απ’ τα χόρτα και το στοχευμένο κλάδεμα δένδρων και θάμνων που φύονται πάνω στα αρχαιολογικά ευρήματα, υποσχέθηκε την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος ώστε να διευκολυνθεί η ανασκαφική εργασία των αρχαιολόγων.

Τόνισε επίσης την αμέριστη συμπαράσταση του δημάρχου κ. Πιστικίδη και γενικότερα της νέας δημοτικής αρχής για το ανασκαφικό έργο, καθώς αποτελεί ένα έργο υψίστης σημασίας για το ιστορικό παρελθόν της Ραφήνας, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την ευρύτερη περιοχή.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη φετινή ανασκαφή που ξεκίνησε προ μιας βδομάδας, συμμετέχουν περίπου 30 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την εποπτεία του καθηγητή τους κ. Στέλιου Κατάκη και του αρχαιολόγου της αρμόδιας εφορίας αρχαιοτήτων κ. Βαγγέλη Νικολόπουλου, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον αντιδήμαρχο για τη πολύτιμη βοήθεια που τους προσφέρεται απ’ το δήμο. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα