20.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟ

Ο ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΟΥ, ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟ

Η δημοτική αρχή Ραφήνας-Πικερμίου τιμώντας το μεγάλο ευεργέτη της περιοχής, σχεδόν ομόφωνα (μία ψήφος του ΚΚΕ κατά) ψήφισε την πρόταση του δημάρχου Ρ-Π κ. Βασίλη Πιστικίδη να δοθεί το όνομα του κ. Αθανασίου Μαρτίνου στο ΠΕΔΥ/Κ.Υ. Ραφήνας-Πικερμίου, για το οποίο ο μεγάλος ευεργέτης διέθεσε 2 εκ. ευρώ για την ανακαίνιση-αναβάθμιση της υφιστάμενης δομής σε μια νέα και προηγμένη μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που αποτελεί πρότυπο πανελλαδικά. Με τη χειρονομία του αυτή ο κ. Μαρτίνος έδειξε έμπρακτα τη διάθεση να προσφέρει, στη πατρίδα του που περνά μια απ’ τις χειρότερες κρίσεις και στο Υπουργείο Υγείας, ένα κέντρο εμπλουτισμένο με τα πλέον σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, μηχανολογικές και ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις, προς όφελος των χρηστών ΠΦΥ στην ευρύτερη περιοχή της ΒΑ Αττικής όπου υπάρχει έλλειψη μεγάλης νοσοκομειακής μονάδας.

Ένα Κ.Υ. βέβαια δεν είναι μόνο κτίρια και ιατρικός εξοπλισμός αλλά κυρίως ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ανθρώπινο δυναμικό δηλαδή. Το σίγουρο είναι ότι το εν λόγω κέντρο διαθέτει εμπειρότατο προσωπικό, ειδικευμένους γιατρούς, πρόθυμο νοσηλευτικό προσωπικό, εξυπηρετικούς διοικητικούς υπαλήλους και με τη συνεχή προσπάθεια της 1ης ΥΠΕ συνεχώς εμπλουτίζεται με νέους γιατρούς που το καθιστούν αυτάρκες σε μελλοντική 24ωρη λειτουργία.  

Σήμερα λοιπόν στη σημερινή συνεδρίαση, σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, υπερψήφισε την πρόταση του δημάρχου κ. Πιστικίδη να προτείνει στην 1η ΥΠΕ την ονοματοθεσία του οικείου Κ.Υ. Η πρόταση αρχικά ήταν να ονομαστεί «Μαρτίνειο» μετά από συζήτηση όμως υιοθετήθηκε βελτιωμένη πρόταση απ’ τους δημοτικούς συμβούλους κους Δαμιανό Φαφούτη και Μάκη Βουδούρη, να δοθεί το όνομα του ευεργέτη δηλ. Αθανάσιος Μαρτίνος.

Με την απόφαση αυτή ο δήμος Ρ-Π τιμά το μεγάλο ευεργέτη του, με την επιφύλαξη ότι θα συμφωνήσει κι ο κ. Μαρτίνος στη λογική της ονομασίας «Κ.Υ. Αθανάσιος Μαρτίνος» ή αν θέλει να προστεθεί και το όνομα της συζύγου του. Υπ’ αυτές τις συνθήκες το Κ.Υ. Ρ-Π θα αποκτήσει όνομα, ώστε να πάψει να συνδέεται πλέον με το καταργημένο πρώην νοσοκομείο ΠΝΑ.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα