24.3 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΛΟΓΟΣ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ…ΜΑΖΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ Ν.Δ. ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ…ΜΑΖΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ Ν.Δ. ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Η γραμματεία οργανωτικού της Ν. Δημοκρατίας έχει κάθε λόγο να επαίρεται για την προσέλευση 126 χιλιάδων μελών που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών οργανώσεων του κόμματος, παρότι έγιναν αρκετά απρόβλεπτα κληρονομηθέντα λάθη που θα διορθωθούν άμεσα καθώς ήδη υπάρχει πλέον μια σύγχρονη ηλεκτρονική πλατφόρμα των μελών του κόμματος. Προς τούτο καλούνται όσα μέλη βρίσκονται εγγεγραμμένα σε Τ.Ο. εκτός της σημερινής μόνιμης κατοικίας τους να ζητούσουν μετεγγραφή στη ΔΗΜ.Τ.Ο. που σήμερα ανήκουν.

Τα εύσημα επίσης ανήκουν στον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη βουλευτή Β΄ Αθηνών και στον Λευτέρη Αυγενάκη βουλευτή Ηρακλείου αναπληρωτή γραμματέα Π.Ε. για την άψογη διοργάνωση του 10ου συνεδρίου μέσα σε λιγότερες από 100 μέρες απ’ την εκλογή του νέου προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο καθηγητής Χρήστος Βλαχοκώστας παρουσίασε στο πολυπληθές ακροατήριο τα αποτελέσματα ηλεκτρονικών ερωτήσεων, με τις απαντήσεις μελών του κόμματος για τα λάθη και τις παραλείψεις τις οργάνωσης του κόμματος γενικά. Έτσι έχοντας τα αποτελέσματα αυτά σαν μπούσουλα θα δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση ώστε τα στελέχη του κόμματος να είναι παρόντα και ενεργά σ’ όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας των πολιτών.

Ωστόσο αυτός που ξεσήκωσε το ακροατήριο που γέμιζε ασφυκτικά την αίθουσα ήταν ο γραμματέας οργανωτικού Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος όχι μόνο ζήτησε την άμεση απομάκρυνση αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης, αλλά βροντοφώναξε προς τα στελέχη «δεν θα είστε μόνο για να μαζεύετε αντιπροσώπους. Αυτή είναι κι απόφαση του προέδρου κ. Μητσοτάκη καθώς θέλουμε να δώσουμε το λόγο στα στελέχη, για να χτίσουμε μαζί τη Ν.Δ. απ’ την αρχή».   

«Εμπειρίες ζωής, συνέχισε, με βοηθούν στη θέση που σήμερα κατέχω» αναφερόμενος στο ότι απ’ την παιδική του ηλικία βρισκόταν δίπλα στον πατέρα του που υπήρξε πρόεδρος της Τ.Ε. στο Μοσχάτο, πρόεδρος νομαρχιακής επιτροπής και σε θέση ευθύνης στο κόμμα. Οπότε είναι άριστος γνώστης της κομματικής οργάνωσης και των παθογενειών που την ταλαιπωρούν. Αναφέρθηκε επίσης σε Τ.Ο. που επανιδρύθηκαν στα νησιά.

Κάνοντας και μια αυτοκριτική σχετικά με τα λάθη που έγιναν, πράγμα που εκτιμάται, δήλωσε με απόλυτη ειλικρίνεια: «Κληρονομήσαμε λάθη τα οποία σκοπεύουμε να διορθώσουμε». Για το λόγο αυτό κάλεσε τα στελέχη να σταθούν αρωγοί ώστε «να χτίσουμε τη Ν.Δ. απ’ την αρχή. Θέλουμε ενεργές Τ.Ο. με τακτικές συνεδριάσεις, θεματικούς τομείς, άνοιγμα στην κοινωνία. Όχι οργανώσεις που κόβουν μόνο πίτα και κάνουν ένα χορό απλά για να μαζέψουν χρήματα προς κάλυψη των όποιων αναγκών τους. Προς τούτο όλοι θα παρακολουθούνται και θα αξιολογούνται».

Ένα φιλόδοξο σχέδιο που μένει να δούμε πως και αν υλοποιηθεί, ιδίως στη σημερινή συγκυρία κι όταν επιπροσθέτως δεν υπάρχει η απαραίτητη προς τούτο συνεργασία, καθώς ο ατομικισμός καλά κρατεί, με ισχυρές ενδείξεις προς τούτο.

Μετά τον κ. Σπανάκη που καταχειροκροτήθηκε ως άριστος ρήτορας με μεστό, περιεκτικό και αγωνιστικό λόγο, με επιμέρους ατάκες του να ξεσηκώνουν το ακροατήριο, μίλησε ο κ. Βαρβιτσιώτης ο οποίος δήλωσε:

«Βάζουμε σε τάξη τα του οίκου μας, με περισσότερα δικαιώματα στα μέλη, καθώς στη Π.Ε. τα μισά μέλη θα προέρχονται εξ οφίτσιο και τα άλλα μισά θα εκλέγονται. Μέχρι σήμερα η Π.Ε. απαρτιζόταν από 600 άτομα, 400 εξ οφίτσιο και 200 εκλεγμένα, που μειώνονται σε 300 ώστε να αποτελούν ένα πιο ευέλικτο σύνολο, με τα 150 εξ οφίτσιο και 150 εκλεγμένα».

Κάθε μέλος, συμπλήρωσε, θα έχει δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις και θα αξιολογείται συνεχώς. Έκλεισε τέλος λέγοντας «αισθάνθηκα υπερήφανος ότι στάθηκα τρεις φορές στην ουρά για να εκλέξω πρόεδρο, τοπικές οργανώσεις και συνέδρους».

Ακολούθησε ο κ. Αυγενάκης ο οποίος συνεχάρη τον κ. Σπανάκη και τους αναπληρωτές για τη καλή απόδοση και το εξαιρετικά επιτυχημένο παράλληλο πρόγραμμα με τις θεματικές συζητήσεις που προσέλκυσαν πλήθος ακροατών που τις παρακολούθησαν με ενδιαφέρον.

Το συγκεκριμένο ήταν το συντομότερο θεματικό πρόγραμμα, καθώς έπρεπε να σπεύσουν όλοι στην αίθουσα της ολομέλειας όπου θα παρουσιαζόταν το νέο καταστατικό και η ψήφισή του.   

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα