27 C
Athens
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟ ΜΑΚΗΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Ο ΜΑΚΗΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟ Κ.Υ. ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

«Το Κέντρο Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου, πρέπει επιτέλους να μπει σε 24ωρη εφημερία. Παράλληλα πρέπει να υλοποιηθεί η υπόσχεση για παραμονή ενός τουλάχιστον ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο εν λόγω Κ.Υ.» τόνισε ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Μάκης Βουδούρης, γιατρός και επ. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στη χθεσινή (29-9) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου.

Τεχνηέντως ο κ. Βουδούρης επανάφερε το φλέγον ζήτημα εκ του θλιβερού γεγονότος του χαμού ενός συντοπίτη του από βαρύ καρδιακό επεισόδιο, ο οποίος κατέληξε, ουσιαστικά αβοήθητος περιμένοντας τον ερχομό ενός ασθενοφόρου απ’ την Αθήνα.

Ενώ αν το Κ.Υ. Ρ-Π λειτουργούσε:

1ον είναι σε θέση να παράσχει τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες σε παρόμοια γεγονότα αφού διαθέτει πλήρη και υπερσύγχρονα εργαστήρια (Μικροβιολογικό – Ακτινολογικό) και εξειδικευμένη ιατρική υποστήριξη

2ον με τη παραμονή ασθενοφόρου στο χώρο του, η διακομιδή του ασθενούς σε κεντρική μονάδα θα γινόταν άμεσα, με αυξημένη πιθανότητα να είχε σωθεί.  

Ακόμα ο κ. Βουδούρης ζήτησε απ’ το δήμαρχο κ. Πιστικίδη να τρέξει το θέμα στο υπουργείο Υγείας κι εκείνος υποσχέθηκε να το κάνει αμέσως μόλις αναλάβει πλήρως καθήκοντα ο νέος υπουργός. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα